Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Reaģējot uz Trampa uzvaru, svētdien uz apspriedi sanāks ES ārlietu ministri

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri svētdien rīkos īpašu apspriedi, reaģējot uz Republikāņu partijas kandidāta Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās, atklājušas ES amatpersonas.

"Es varu apstiprināt, ka (..) ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni uzaicināja ES ārlietu ministrus svētdienas vakarā uz Briseli uz neformālām vakariņām, lai apmainītos ar viedokļiem par turpmāko ES-ASV attiecībās pēc ASV vēlēšanām," trešdien pavēstīja Mogerīni pārstāve.

Ministriem paredzēts pirmdien Briselē rīkot oficiālu apspriedi, kurā būtu jākoncentrējas uz Turciju, tomēr Trampa uzvara izraisījusi satraukumu Eiropā, bažījoties par viņa centieniem pārskatīt saistības pret NATO.

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks un Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers uzaicināja Trampu uz ES samitu, lai "uzskicētu mūsu attiecību virzienu uz turpmākajiem četriem gadiem".

Tusks un Junkers uzsvēra nepieciešamību stiprināt transatlantiskās attiecības, norādot, ka pašreiz tas ir svarīgāk nekā jebkad agrāk.

ES līderi pauduši pārliecību, ka tikai kopā ASV un ES var gūt panākumus cīņā pret tādām problēmām kā "Islāma valsts", draudi Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, klimata pārmaiņas un migrācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits