Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Skotijā plāno jaunu neatkarības referendumu līdz 2021.gadam

Skotijas valdība drīzumā iesniegs likumprojektus jauna neatkarības referenduma sarīkošanai līdz 2021.gadam, trešdien paziņoja Skotijas premjerministre Nikola Stērdžena.

"Mēs drīzumā iesniegsim likumprojektus, lai radītu noteikumus referendumam," likumdevējiem Edinburgā pavēstīja Stērdžena, paužot cerību, ka par likumiem izdosies vienoties līdz šī gada beigām.

Stērdžena šodien informē parlamentu par "Brexit un Skotijas nākotni".

Referendumā 2014.gada septembrī 55% skotu nobalsoja par Lielbritānijas vienotības saglabāšanu. Savukārt 2016.gadā breksita referendumā 62% skotu nobalsoja par palikšanu Eiropas Savienībā (ES), kamēr kopumā 52% britu atbalstīja izstāšanos.

Stērdžena, kura vada Skotu Nacionālo partiju (SNP), apgalvo, ka Brexit ir pilnībā mainījis situāciju, jo Skotija nedrīkstētu tikt izslēgta no ES pret pašas gribu.

Jauna neatkarības referenduma sarīkošanai būtu nepieciešama Lielbritānijas valdības piekrišana, bet valdība jau norādījusi, ka pašreiz nav piemērots laiks šādam balsojumam.

 

Top komentāri

nuss
n
Tagad Islandi raksta ar īso i. Spānija nebloķēs Skotijas iestāšanos ES tāpat kā tā nebloķēja Slovēnijas iestāšanos un nebloķēs arī potenciāli Kosovas iestāšanos. ES patlaban ir nepieciešamas jaunas asinis un skoti nesekos Islandes piemēram, kuras iedzīvotāji nez kuro reizi nobalsoja pret jo skoti vēlas atšķelties no Lielbritānijas un vēlas tikt ES. Tie kas ir ES, tie referendumus taisa tik ilgi kamēr atbilst ģenerālajai līnijai - tā kā to darīja Īrijā.
hmm
h
Ja Skotija izstāsies no Lielbritānijas, tad tā nebūt neiekļūs Eiropas Savienībā, jo to nobloķēs Spānija un varbūt vēl kāda valsts. Tad Skotijai būtu jāpārņem Īslandes pieredze.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits