Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Skotijas ministre: Lielbritānija virzās uz smagā Brexit pusi

Lielbritānija virzās uz smagā Brexit pusi, kurā attiecības ar Eiropas Savienību (ES) būs reducētas uz tirdzniecības līgumiem, pirmdien paziņoja Skotijas ārējo sakaru ministre Fiona Hislopa.

Skotija nule kā iecēlusi Maiklu Raselu par pārstāvi sarunām ar Lielbritānijas Brexit ministru Deividu Deivisu, lai formulētu Apvienotās Karalistes nostāju sarunās ar ES.

"Viņi ir tikušies pēdējo desmit dienu laikā. Patlaban tiek noteikts šo iekšējo sarunu process," ministre sacīja Parīzē pēc sarunām ar Francijas Eiropas lietu ministru Arlemu Deziru, kuru gaitā tika spriests par Skotijas centieniem panākt, lai Brexit rezultātā maksimāli tiktu saglabātas saites ar ES.

"Es šobrīd esmu satraukta, jo izskatās, ka Apvienotā Karaliste virzās uz smagā Brexit pusi. Tomēr šīs iekšējās diskusijas ar Skotiju, Velsu un Ziemeļīriju ir tikko sākušās, un mēs centīsimies šo pozīciju mainīt," sacīja ministre.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja jau ir paziņojusi, ka līdz 2017.gadam neiedarbinās Lisabonas līguma 50.pantu, lai sāktu oficiālu izstāšanās procedūru. Pārējo dalībvalstu līderi ir aicinājuši britus nekavēties ar izstāšanās sākšanu, lai izbeigtu neskaidrību par Apvienotās Karalistes turpmākajām attiecībām ar bloku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits