Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Stokholma: Turcija sola Zviedrijas uzņemšanu NATO ratificēt dažu nedēļu laikā

Turcijas ārlietu ministrs Hakans Fidans ir solījis, ka Ankara Zviedrijas dalību NATO apstiprinās "dažu nedēļu laikā", trešdien paziņojis Zviedrijas ārlietu ministrs Tobiass Bilstrems.

"Man bija divpusēja tikšanās ar Turcijas Ārlietu ministru Hakanu Fidanu, kurā viņš man apsolīja, ka ratifikāciju sagaida dažu nedēļu laikā," Bilsterms sacīja NATO ārlietu ministru sanāksmes laikā Briselē.

"Mēs sagaidām, ka tas tiks pabeigts un nekādi jauni nosacījumi šajā sarunā netika izvirzīti. Nebija nekādu jaunu Turcijas valdības prasību," viņš piebilda.

Turcija un Ungārija vairāk nekā pusotru gadu kavē Zviedrijas uzņemšanu NATO, neratificējot protokoli par tās uzņemšanu.

Bilstrems apliecināja, ka Ungārija ir atkārtoti solījusi nebūt pēdējā valsts, kas ratificē Zviedrijas uzņemšanu NATO.

"Tādējādi, tas vairāk ir Ankaras rokās nekā Budapeštas," teica Zviedrijas ārlietu ministrs, paužot cerību, ka Ungārija ratificēs Stokholmas uzņemšanu NATO vienlaikus ar Turciju.

Kā ziņots, Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans oktobrī iesniedza Turcijas parlamentam ratificēšanai protokolu par Zviedrijas uzņemšanu NATO. Šomēnes Turcijas parlaments sāka izskatīt ratificēšanu, bet process ir apstājies parlamenta komitejā.

Erdogans kavēja Zviedrijas dalības ratifikāciju, apsūdzot Stokholmu par pārāk maigu attieksmi pret kurdu kaujiniekiem un citiem grupējumiem, kurus viņš uzskata par draudiem drošībai.

Zviedrijas dalība ir jāapstiprina visā NATO dalībvalstīm. Turcija un Ungārija ir vienīgās no 31 dalībvalsts, kas to vēl nav izdarījušas.

Zviedrija pieteikumu dalībai aliansē iesniedza kopā ar Somiju vēl pērn pēc tam, kad Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā. Somija jau aprīlī kļuva par alianses dalībvalsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits