Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stoltenbergs cer, ka Zelenskis atbrauks uz NATO Madrides samitu

NATO dalībvalstis priecāsies par Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska piedalīšanos nākamajā alianses samitā Madridē klātienē, ja tas būs iespējams, bet ir gatavi uzklausīt Ukrainas līdera uzrunu aizsargātas telekonferences formātā, ja viņa personīga klātbūtne nebūs iespējama, preses konferencē Briselē trešdien sacīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Prezidents Zelenskis tiks uzaicināts uz NATO samitu Madridē, lai vērstos pie visiem līderiem, kad mēs tiksimies kopā šī mēneša beigās. Nenoliedzami, būsim iepriecināti par viņa personīgu klātbūtni, ja tas būs iespējams. Ja ne, viņš varēs uzstāties telekonferences formātā. Tā būs iespēja apstiprināt, ka visi līderi atbalsta Ukrainu, paust solidaritāti, demonstrēt to ne tikai vārdos, bet arī darbos," uzsvēra NATO vadītājs.

Viņš atgādināja, ka prezidents Zelenskis jau uzrunāja NATO samita dalībniekus martā un ka viņam šāda iespēja būs atkal Madrides samita gaitā pēc divām nedēļām.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai tas, ka šobrīd tiek izskatīts Ukrainas pieteikums dalībai Eiropas Savienībā, ir pietiekams iemesls, lai atgrieztos pie Ukrainas pieteikuma dalībai NATO, Stoltenbergs sacīja, ka šobrīd galvenā prioritāte ir palīdzība Ukrainai Krievijas agresijas atvairīšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits