Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Stoltenbergs: Ukraina izmanto ievērojami vairāk munīcijas nekā NATO spēj saražot

NATO ir jāpalielina munīcijas ražošana, jo Ukraina izmanto ievērojami vairāk munīcijas nekā alianse spēj saražot ar pašreizējām jaudām un tas iztukšo krājumus, pirmdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Karš Ukrainā patērē milzīgu daudzumu munīcijas un iztukšo sabiedroto krājumus," žurnālistiem sacīja Stoltenbergs. "Pašreizējais Ukrainas munīcijas patēriņa līmenis ir daudzkārt lielāks nekā mūsu pašreizējais ražošanas temps. Tas rada spriedzi mūsu aizsardzības nozarēm."

Stoltenbergs atzina, ka NATO saskaras ar problēmu, jo pašreizējais lielkalibra munīcijas gaidīšanas laiks ir pieaudzis no 12 līdz 28 mēnešiem.

Taču viņš pauda pārliecību, ka ar līdz šim veiktajiem soļiem NATO dalībvalstis ir "uz ceļa, kas ļaus mums gan turpināt atbalstīt Ukrainu, gan arī papildināt savus krājumus".

Stoltenbergs arī pavēstīja, ka Krievijas jaunā ofensīva Ukrainā jau ir sākusies.

NATO vadītājs arī sacīja, ka starp sabiedrotajiem turpinās diskusija par Ukrainas prasībām pēc modernu iznīcinātāju nosūtīšanu.

Viņš norādīja, ka galvenais uzsvars ir likts uz to, lai Ukrainas spēkiem laicīgi piegādātu nepieciešamo ieroču daudzumu un lai sabiedrotie pildītu jau uzņemtās saistības.

"Ir skaidrs, ka mēs esam loģistikas sacīkstēs," sacīja Stoltenbergs. "Munīcijai, degvielai un rezerves daļām ir jāsasniedz Ukraina, pirms Krievija var pārņemt iniciatīvu kaujas laukā. Ātrums izglābs dzīvības."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits