Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tērauda: Pozitīvi vērtējama vēlētāju aktivitātes palielināšanās EP vēlēšanās

Pozitīvi vērtējama vēlētāju aktivitātes palielināšanās Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijā, Čehijā un arī kopumā visā Eiropas Savienībā (ES), šodien piedaloties Prāgas Eiropas samitā Čehijā, sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (AP).

Latvija un Čehija ir vienota savā redzējumā par ES nākotni un izaicinājumiem - daudzgadu budžetu, kohēzijas politiku, kā arī cīņu pret dezinformāciju, par Tēraudas pausto aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

"Šogad samita sarunas pagāja Eiropas Savienības vēlēšanu noskaņā - tā bija iespēja diskutēt par to, ko vēlēšanas un to rezultāti nozīmē gan dalībvalstīm, gan ES kopumā. Pozitīvi vērtējama vēlētāju aktivitāte, kas, salīdzinot ar iepriekšējo reizi, palielinājusies gan Latvijā, gan Čehijā, gan visā Eiropas Savienībā. Tāpat jāuzsver arī Eiropas vērtību nozīme, lai nodrošinātu stabilu un vienotu ES nākotnē," sacīja Tērauda.

Prāgā Tērauda arī tikās ar Čehijas Senāta Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Vaclavu Hamplu, kā arī Deputātu palātas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Ondržeju Benešīku un citiem komisijas pārstāvjiem.

Prāgas Eiropas samits pirmoreiz noritēja 2015.gadā. Kopš tā laika tas notiek ik gadu, tajā piedalās Eiropas Savienības parlamentārieši, amatpersonas, pētnieki un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji, debatējot par ES nākotni un izaicinājumiem.

Top komentāri

raitis
r
Kundze aizmirsa pateikt, ka vēlēšanu rezultāti ir falsifikācija, jo liela tautas daļa nebija informēta, kā arī lielai daļai, izskatās, ka speciāli, neļāva nobalsot it kā nestrādājošu IT sistēmu dēļ.
Interesanti
I
vai šī nav viena no no ārzemēm "ieimportētajām" laimes meklētājām(-iem), kuri uzmetušies par kaklakungiem mūsu Tēvzemē un pārdevušies globālistiem?
pieaug?
p
Tērauda, kā izrādās, ir sarkastisks trollis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits