Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Turpinās Strasbūras šāvēja "medības"

Simtiem policistu aizvien Strasbūrā meklē vīrieti, kurš otrdienas vakarā pilsētas centrā pie Ziemassvētku tirdziņa sāka apšaudi, rezultātā nogalinot trīs cilvēkus un vēl 12 ievainojot. Likumsargiem aizdomās turētais ir zināms, turklāt pēc civiliedzīvotāju sašaušanas viņš bēgšanas laikā divreiz atšaudījies arī no policijas. Likumsargiem ir pamats domāt, ka kādā no konfrontācijām uzbrucējs arī ticis ievainots, raksta BBC.

"Viņš ar mūsu drošības spēkiem cīnījās divas reizes," apstiprināja Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs.

Francijas mediji raksta, ka pēc pēdējās sadursmes ar Francijas drošībniekiem uzbrucējs iekāpis taksometrā un aizbēdzis. Ir pamats uzskatīt, ka viņš aizvien ir Strasbūrā, jo uz visiem galvenajiem ceļiem, kas ved ārā no pilsētas, tika izveidoti policijas kontrolposteņi.

Kastanērs apstiprināja, ka uzbrucēja raidītās lodes dzēsušas trīs cilvēku dzīvības, bet sešu ievainoto stāvoklis ir ļoti smags. Vēl seši guva salīdzinoši vieglus ievainojumus. Ministrs piebilda, ka turpmāk strikti drošības pasākumi tiks noteikti visos Ziemassvētku tirdziņos. 

Tikmēr šāvēja meklēšanā iesaistīti 350 policisti, pastiprināta kontrole arī uz valsts robežām.

Francijā pēc notikušā arī izsludināts visaugstākais terorisma draudu līmenis.

Jau ziņots, ka aizdomās turētais - 29 gadus vecs vīrietis - bija Francijas likumsargu redzeslokā, taču ar terorismu nesaistītu lietu ietvaros. Asiņainā apšaude sekoja pēc tam, kad policisti vīrieti otrdienas rītā mēģinājuši aizturēt viņa dzīvesvietā cita nozieguma sakarā. Vīrietis neesot bijis mājās, bet likumsargi paziņoja, ka viņa dzīvoklī atrasts visai nopietns arsenāls - granātas.

Neilgi pēc plkst.20 (pēc vietējā laika) vīrietis, bruņojies ar automātisko ieroci, šķērsojis vienu no Strasbūras tiltiem un devies Ziemassvētku tirdziņa virzienā, kuru ik gadu apmeklē miljoniem tūristu. Aculiecinieki ziņo, ka vīrietis uguni atklājis vairākās vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits