Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tusks aicina ES līderus neizmantot migrāciju politiskajās spēlēs

Pienācis laiks atrisināt Eiropas migrācijas problēmu un pārstāt izmantot to politiskajās spēlēs, trešdien neformālā Eiropas Savienības (ES) samitā Zalcburgā paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

"Mēs vairs nevaram būt sašķelti tajos, kas vēlas atrisināt nelegālās imigrācijas problēmu, un tajos, kas vēlas to izmantot politiskiem mērķiem," sacīja Tusks, aicinot līderus vienreiz tikt ar to galā.

Lai gan ES izdevies ievērojami samazināt migrantu plūsmu, salīdzinot ar 2015. gadu, nelegālā migrācija joprojām ir milzīga problēma, kas rada lielu spiedienu uz ES un prasa risinājumu.

Itālija, Austrija un vairākas Centrāleiropas valstis uzskata, ka vienīgais veids, kā apturēt nelegālo imigrāciju, ir stiprināt ārējās ES robežas.

Citas valstis savukārt vēlas atrisināt migrācijas jautājumu, baidoties no populistu partiju popularitātes pieauguma.

Austrijas kanclers Sebastians Kurcs intervijā laikrakstam Der Standard sacīja, ka Itālija, Spānija un Grieķija ir skeptiski noskaņotas pret Eiropas Komisijas (EK) ierosinājumu palielināt ES robežapsardzības aģentūras Frontex" darbinieku skaitu un pilnvaras.

Kurcs sacīja, ka šīs valstis bažījas ne tikai par savu suverēno tiesību aizsargāšanu, bet arī par ieceri uzlabot migrantu reģistrēšanas sistēmu.

"Es domāju, ka tās pašreiz priecājas, ka daudzi iebraucēji nemanīti dodas tālāk uz Centrāleiropu vai tiem tiek atļauts šķērsot robežas," norādīja kanclers.

Zalcburgas tikšanās laikā ES līderi diskutēs arī par sadarbības veicināšanu ar Ziemeļāfrikas valstīm, un tikšanās noslēgumā Tusks ierosinās februārī Ēģiptē noorganizēt ES un Arābu valstu līgas samitu.

Top komentāri

ta nu gan
t
Tusks liekas tāds tipisks karjeras politiķis. Šodien viņš saka, ka migrācija ir iespēja. Nomainīsies politiskais fons, Tusks teiks, ka migrācija ir slikti. Sliktākais, ka tādi tuski turēsies ar zobiem pie sava krēsla līdz pēdējam un spēlēs savas politiskās spēles, un neļaus Eiropā uzvarēt saprātam, jo ar to pašu viņu skaisti būvētajai politiķa karjerai būtu beigas. Un tā tas labi ieeļļots mehānisms tik griezīsies un raus uz elli visu Eiropu.
skats no malas
s
Lūk, Francija neizmanto to politiskajās spēlēs, bet gan tīri praktiski. Makrona partijas deputāts ar ļoti francisku vārdu - Mustapha Laabid - gatavojas iesniegt parlamentā likumprojektu, kas paredzētu izvietot Francijas pilsētās Marokas policistus, lai viņi palīdzētu identificēt mazgadīgos noziedzniekus. Pilotprojektā šāda prakse jau darbojas Parīzē. Noziedznieki ir uzņemti, tagad ir jāuzņem policisti.
skats no malas
s
Francijas tieslietu ministre Nicole Belloubet ir paziņojusi, ka 25,81% Francijas cietumnieku (17'899) ir musulmaņi. Francijas iedzīvotāju vidū musulmaņi esot 8,8% (saskaņā ar Pew Research Center pētījumu). Kāds cits pētnieks, kas pētīja Francijas cietumus, savā pētījumā pirms gada rakstīja, ka aptuveni puse no cietumniekiem ir musulmaņi. Starpība varētu būt izskaidrota ar to, ka vieni ir "praktizējošie musulmaņi", bet citi ir "tikai" musulmaņu pēcteči. 2014.gada parlamenta deputāts Guillaume Larrivé zinoja, ka Francijas cietumos aptuveni 60% jeb 40'000 ir musulmaņu reliģijas vai kultūras cietumnieki. Ildefransas (Lielparīzes) cietumu direktors skaidro, ka 22% cietumnieku pieprasa īpašus noteikumus barošanā musulmaņu svētku laikā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits