Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Tusks aicina kreditorus nodrošināt Grieķijas parādsaistību samazināšanu

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks ceturtdien norādīja, ka Grieķijas kreditoriem nepieciešams izteikt reālus priekšlikumus par valsts apjomīgo parādsaistību pārvaldi.

Grieķi svētdien referendumā noraidīja starptautisko kreditoru prasības apmaiņā pret palīdzības saņemšanu, bet Atēnas kopš tā laika ir oficiāli lūgušas jaunu aizdevumu, lai izvairītos no eirozonas pamešanas.

Grieķijai tagad līdz ceturtdienas naktij jāiesniedz eirozonas līderiem konkrēts reformu plāns.

"Es tikko runāju ar Grieķijas premjeru Aleksi Cipru. Es ceru, ka šodien mēs no Atēnām saņemsim konkrētus un reālus reformu priekšlikumus," ceturtdien sacīja Tusks.

"Ja tas notiks, tad mums būs arī nepieciešami paralēli priekšlikumi no kreditoriem. Grieķijas reālajiem priekšlikumiem būs pretī jābūt kreditoru līdzvērtīgi reāliem priekšlikumiem attiecībā uz parādsaistību ilgtspējību," norāda Tusks. "Tikai tad mēs iegūsim situāciju, kurā visi būs ieguvēji."

Ciprs jau aicinājis jaunajā glābšanas programmā iekļaut Grieķijas 320 miljardu eiro lielo parādsaistību samazināšanu, un šo aicinājumu atbalstījis Starptautiskais Valūtas fonds.

Taču Vācija un vairākas citas eirozonas dalībvalstis noraida jebkādus ierosinājumus norakstīt Grieķijas parādsaistības, jo sevišķi pēc tam, kad grieķi referendumā atbalstīja Cipra lēmumu noraidīt kreditoru prasības apmaiņā pret turpmākiem taupības pasākumiem.

Tusks svētdien sasaucis Eiropas Savienības dalībvalstu līderu ārkārtas sanāksmi, kas tiek uzskatīta par galīgo termiņu vienošanās panākšanai, lai glābtu Grieķiju un novērstu tās izstāšanos no eirozonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits