Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tusks no Polijas premjerministra amata varētu atkāpties jau septembrī

Polijas premjerministrs Donalds Tusks no valdības vadītāja amata, iespējams, atkāpsies jau septembrī, lai ieņemtu Eiropadomes prezidenta amatu, otrdien paziņoja Polijas valdības pārstāve Malgožata Kidava-Blonska.

Konkurencē par Polijas premjera amatu priekšplānā izvirzījusies Polijas parlamenta spīkere Eva Kopača, kas ir otrā persona Tuska vadītajā valdošajā centriski labējā partijā Pilsoniskā platforma (PO).

Polijas laikraksts Gazeta Wyborcza otrdien ziņoja, ka kabinetā varētu notikt arī citas pārmaiņas, piemēram, finanšu ministra un reģionālās attīstības ministra amatos.

Laikraksts vēsta, ka finanšu ministru Mateušu Ščureku varētu nomainīt Tuska tuvs padomnieks, bijušais premjerministrs Jans Kšištofs Bieļeckis.

Jautāta par iespējamo finanšu ministra maiņu, Kidava-Blonska norādīja, ka "prezidents izraugās premjerministru un jaunais premjerministrs sasauc jauno valdību, tādēļ grūti sagaidīt, ka viņš vai viņa būs vecā premjerministra gūsteknis".

Gazeta Wyborcza arī ziņo, ka līdzšinējā reģionālās attīstības ministre un premjerministra vietniece Elžbeta Beņkovska arī dosies uz Briseli, kur ieņems komisāra amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits