Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Zelenskis aizvadītajā nedēļā mudinājis Merkeli iestāties pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu EPPA

Ukraina sašutusi par Krievijas balsstiesību atjaunošanu un aptur dalību EPPA

Protestējot pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu, Ukrainas delegācija otrdien pametusi Eiropas Padomes Parlamentāro asambleju (EPPA). Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paudis vilšanos par EPPA lēmumu, bet Ukrainas delegācijas vadītājs paziņojis, ka Ukrainas delegācija aptur savu darbību asamblejā. EPPA agrā otrdienas rītā vienojās atjaunot Krievijas balsstiesības, kuras tika apturētas, reaģējot uz Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju 2014. gadā.

Neskatoties uz Ukrainas spēcīgo pretestību, 118 EPPA locekļi nobalsoja par balsstiesību atjaunošanu Krievijas delegācijai, pret balsoja 62, bet desmit atturējās.

Pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu līdz ar Ukrainu iebilda arī Baltijas valstis.

Balsstiesības Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā Krievijas delegācijai tika atņemtas 2014. gada aprīlī, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu, savukārt Krievija apturēja dalību asamblejā, bet 2017. gadā - arī savas iemaksas Eiropas Padomes budžetā, kuras veido aptuveni 7% no budžeta kopējās summas.

"Esmu vīlies EPPA lēmumā bez ierobežojumiem apstiprināt Krievijas delegācijas tiesības," paziņoja Zelenskis. Viņš piebildis, ka šo jautājumu pagājušā nedēļā apspriedis ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

"Es centos pārliecināt Makrona kungu un Merkeles kundzi, ka Krievijas delegācijas atgriešanās EPPA iespējama tikai pēc tam, kad Krievija izpildīs asamblejas galvenās prasības," savā Facebook kontā norādījis Zelenskis. "Žēl, ka mūsu Eiropas partneri mūs neuzklausa."

Tikmēr Ukrainas EPPA delegācijas vadītājs Volodimirs Arjevs paziņojis, ka tā izlēmusi apturēt savu darbību. Izņēmums ir jautājumi, kas saistīti ar Krievijas delegācijas tiesību ierobežošanu. Arjevs piebilda, ka delegācija lūgusi Ukrainas parlamentu steigušus izskatīt jautājumu par valsts dalību EPPA. Delegācija arī Zelenskim lūgusi izvērtēt Ukrainas turpmāko dalību Eiropas Padomē.

Top komentāri

bet
b
Arī citām valstīm būtu jāaptur sava dalība EPPA. Arī Latvijai.
REX
R
Es jau teicu, ka bolseviku un liberāļu idejas daudzās jomās ir stipri tuvas: Kā vieni, tā otri pirmā vietā stāda savu kabatu....
Dienas ziņas
D
"118 EPPA locekļi nobalsoja par balsstiesību atjaunošanu Krievijas delegācijai, pret balsoja 62, bet desmit atturējās. Pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu līdz ar Ukrainu iebilda arī Baltijas valstis." No šīs ziņas rodas iespaids, ka Ukrainai un Baltijas valstīm kopā ir 33% no EPPA locekļiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits