Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ukraina uz Bahmutu sūtīs papildvienības; tur palikuši aptuveni 4000 civiliedzīvotāji

Situācija Bahmutā ir sarežģīta un saspringta, ir pieņemts lēmums pārvietot uz turieni papildvienības, telemaratona ēterā otrdien pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

"Šobrīd kaujas darbību epicentrs ir Bahmuta, un ienaidnieks tur sakoncentrējis savus galvenos pūliņus," sacīja ministra vietniece.

Kā norādīja Maļara, Ukrainas armijas Sauszemes spēku komandieris Oleksandrs Sirskis Bahmutā izbraukājis faktiski visu pilsētu.

"Bija štābā, un uzdevums bija saprast situāciju, apstākļus, kas var traucēt aizsardzībai vai kas uzlabotu aizsardzību. Tā tieši uz vietas tika pieņemti lēmumi par papildvienību pārvietošanu un lēmumi, ko nedrīkst izpaust," sacīja Maļara.

Viņa norādīja, ka krievu uzbrukums turpinās.

"Tas turpinās aptuveni no janvāra sākuma, kad ienaidnieks aktivizējās un savāca savus spēkus, un tagad Bahmutas rajonā ienaidnieks pulcē daudzas profesionālas un daudzskaitlīgas "Vagner" vienības."

"Neraugoties uz to, ka tur ir nopietnas kaujas, neraugoties uz to, ka ienaidnieks tur ir spēcīgs un skaita ziņā tam ir pārsvars, zaudējumi ienaidniekam ir ļoti lieli," sacīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece.

Kauju pārņemtajā Ukrainas pilsētā Bahmutā vēl ir palikuši ap 4000 civiliedzīvotāju, un ANO ir satraukta par viņu stāvokli, otrdien paziņoja ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša preses sekretārs Stefans Dižarriks.

Dižarriks otrdien preses konferencē Ņujorkā pavēstīja, ka ANO humānās palīdzības darbinieki raizējas par Bahmutā palikušo mierīgo iedzīvotāju stāvokli.

"Mūsu partneri uz vietas paziņoja, ka pilsētā palikuši apmēram četri tūkstoši civilpersonu - pirms kara šeit dzīvoja 73 tūkstoši," sacīja ANO vadītāja preses sekretārs.

Viņš piebilda, ka "drošības situācija saglabājas saspringta, humānās palīdzības organizācijām piekļuve šim rajonam ir ļoti apgrūtināta, tāpēc iedzīvotājiem nākas iztikt ar tiem pirmās nepieciešamības priekšmetiem, kas jau agrāk tika nogādāti uz Bahmutu".

Dižarriks atzīmēja, ka visas nepieciešamās kritiskās struktūras, tostarp ūdensvads, elektroapgāde un apkure, šajā pilsētā nedarbojas, jo ir sabojāta civilā infrastruktūra.

"Mēs uzsveram, ka civiliedzīvotājiem jābūt aizsargātiem un viņiem jādod iespēja droši pamest karadarbības rajonu virzienā, kuru viņi paši izvēlēsies," uzsvēra ANO vadītāja preses sekretārs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits