Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ukrainas amatpersona par dronu uzbrukumiem: Lai Krievijā redz, kas ir karš

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs, komentējot bezpilota lidaparātu uzbrukumus Maskavai, sacīja, ka Krievijas iedzīvotājiem ir jāredz, kas ir karš.

"Sakiet, lūdzu, ja mūsu bērniem, mūsu sievietēm, veciem cilvēkiem jābūt patvertnēs, tad kāpēc Krievijas iedzīvotājiem būtu jājūtas mierīgi savās mājās, savos dzīvokļos Maskavā, kur tiek pieņemti visi šie lēmumi, kur šie ārprātīgie pieņēma lēmumu uzbrukt mūsu valstij?" raidorganizācijai RFE/RL teica Daņilovs.

"Starp citu, runa ir par taisnīgumu. Kad ir karš, tad runa vienmēr ir par taisnīgumu. Un Tas Kungs visu nostādīs savās vietās. Un jācieš ne tikai mūsu bērniem, jācieš ne tikai mūsu cilvēkiem. Lai arī viņi tāpat cieš, lai viņi redz, kas ir karš," sacīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs.

Krievijas iedzīvotāji domā, ka karš nekad neatnāks viņu mājās, teica Daņilovs.

"Tas atnāca [2022.gada] 24. februārī, kad viņu trakais fīrers nolēma pēc iespējas aktīvāk uzbrukt mūsu valstij," norādīja Daņilovs.

Pēc viņa teiktā, Ukrainā ļoti gribētu, lai regulāri uzbrukumi un tas, ka dronu dēļ tiek pārtraukti reisi lidostās, piespiestu vienkāršos Krievijas iedzīvotājus kaut kā mudināt valsts vadību pārtraukt karu.

"Bet man jāteic, ka jāizdara lielāks spiediens uz Krievijas iedzīvotājiem, lai viņi saprastu, ka viņi ir līdzatbildīgi par visu to, kas šodien notiek mūsu Ukrainas teritorijā. Karš atnāks uz Krieviju. Un viņi paši šo karu aicināja," sacīja Daņilovs.

Dronu uzbrukumi Krievijā pēdējos mēnešos nav retums. Ukraina lielākoties tieši neuzņemas atbildību, taču Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jūlija beigās sacīja, ka karš pakāpeniski atgriežas Krievijas teritorijā, un uzsvēra, ka tas ir neizbēgams un taisnīgs process.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits