Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ungārija grasās ierobežot Sorosa finansētās NVO

Ungārijas parlamentā aprīlī tiks iesniegts likumprojekts par nevalstisko organizāciju (NVO) finansējuma "caurredzamību", liecina parlamenta mājaslapā publicētā informācija. Spriežot pēc amatpersonu teiktā, jaunās normas pamatā iecerētas, lai ierobežotu Ungārijas izcelsmes ASV miljardiera Džordža Sorosa finansētos projektus.

Kritika, ko Ungārijas valdībai velta Sorosa un citu uzturētās "viltus" pilsoniskās organizācijas, ir "nepieļaujama", sacīja Ungārijas valdošās partijas Fidesz vicepriekšsēdētājs Silārds Nēmets.

"Līdz ar jauno ASV administrāciju pseido pilsoniskā sektora aktivitātes vairs neietekmēs starptautisko politiku," savukārt norādīja premjera preses sekretārs Zoltāns Kovāčs

"Jaunie noteikumi attieksies uz visiem un atbildīs ES un starptautiskajām normām," viņš uzsvēra. "Mums ir vajadzīgas pārmaiņas, jo mēs nezinām, cik daudz ārzemju naudas vai ārzemju ietekmes ir aiz NVO. Daudzi politiski kreisie apgalvo, ka viņi ir pilsoniskie aktīvisti, bet viņiem acīmredzami ir politiski mērķi un viņi uzvedas kā politiskā opozīcija."

Orbāna administrācijas vadītājs Jānošs Lāzārs skaidroja: "Soross ir nolēmis, ka viņš būs Viktora Orbāna oponents un Ungārijas politikas opozīcija. Cilvēkiem ir tiesības zināt, ar kuru organizāciju starpniecību viņš to dara."

Izteikumi izraisījuši satraukumu Orbāna kritiķos.

"Tas ir jauns līmenis uzbrukumam nevalstiskajām organizācijām," sacīja Helsinku komitejas Ungārijas nodaļas līdzpriekšsēdētāja Mārta Pardavi. Viņas pārstāvētā biedrība konsultē patvēruma lūdzējus.

Nēmeta uzskaitīto organizāciju vidū bija gan Pardavi biedrība, gan pilsoņtiesību organizācija TASZ un Transparency International.

Sorosa Atvērtās sabiedrības institūts atzinis, ka finansē aptuveni 60 Ungārijas NVO.

Top komentāri

A.N.
A
Lai sorosos tipina uz Latviju, te var zombet latvjus, tiem patik but zombiem.
nja
n
orbans arī robežas sargā un islāmistus iekšā nelaiž, atšķirībā no mūsu nodevēju valdības, kas šodien kārtējo čurku kravu atvedusi. augsti kvalificēti pirotehnīki, smago mašīnu šoferi un galvu griezēji. žēl, ka mums nav tādas valsts galvas, kā ir ungāriem orbans. ļoti žēl.
Vārds
V
Soross ir viens no lielākajiem mēsliem, kādu Zeme nes. Tāda Hillarija bija viņa marionete.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits