Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ungārijas parlaments nobalso par tā dēvēto Apturi Sorosu likumu

Ungārijas parlaments nobalsojis par vairākiem likumprojektiem, ar kuriem faktiski tiks kriminalizēta jebkuras individuālas grupas vai organizācijas veikta palīdzības sniegšana nelegālajiem imigrantiem. Likums, kas dēvēts par "Apturi Sorosu!", Ungārijā paredzēs, ka arī nevalstiskās organizācijas faktiski lielā mērā vairs nevarēs sniegt palīdzību valstī nelegāli ieceļojušām personām patvēruma pieprasīšanas lietās, vēsta The Guardian.

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, skarbs "atvērto durvju politikas" pretinieks, ceļu uz savas partijas Fidesz koalīcijas uzvaru pavasarī notikušajās vēlēšanās bruģēja ar ungāru izcelsmes miljardiera Džordža Sorosa un viņa atbalstīto nevalstisko organizāciju dēmonizēšanu, vainojot tieši Sorosu "masu imigrācijas veicināšanā". 

Saskaņā ar jaunpieņemto Apturi Sorosu likumu paketi, nevalstiskās organizācijas vai indivīdi, kuri palīdzēs nelegālajiem imigrantiem sagatavot un iesniegt patvēruma prasības vai jebkādā citādā veidā palīdzēs viņiem iegūt statusu, kas atļauj uzturēties Ungārijā, riskē saņemt pat cietumsodu.

"Ungārijas iedzīvotāji pilnīgi pamatoti sagaida no valdības, ka tā izmantos visus nepieciešamos līdzekļus, lai apturētu nelegālo imigrāciju un darbības, kas to veicina," likumprojekta aprakstam pievienotā komentārā klāstīja iekšlietu ministrs Sandors Pinters. "Apturi Sorosu likumprojektu pakete kalpo tieši šim mērķim, nosakot nelegālās imigrācijas organizēšanu par kriminālpārkāpumu."

Gan Eiropas Drošības un sadarbības organizācija, gan Eiropas Padome jau kritizējušas Ungārijas jauno likumu kā patvaļīgi pieņemtu un pretrunā ar Eiropas tiesiskajām normām. Eiropas Padomes padomdevēja institūcija konstitucionālo tiesību jautājumos - Venēcijas komisija - lūgusi Ungāriju neapstiprināt jaunā likuma stāšanos spēkā, līdz netiks publiskots Venēcijas komisijas un EDSO kopīgi izstrādātais ziņojums šajā jautājumā.

Top komentāri

vēsture
v
Nākotnē Eiropas valstu galvaspilsētās būs Orbāna ielas, par godu pirmajam līderim, kas ir nostājies pret multikomunistu ideoloģijas pārņemto mafiju. Citi baidījās. Visas Eiropas tautas bija pret imigrāciju, bet to valdības pretēji tautu gribai pakļāvās multikomunistiem. Orbāns bija gana drosmīgs, lai stātos pretī. Tagad viņam seko jau puse Eiropas. Rīt sekos visa Eiropa.
bet
b
"skarbs "atvērto durvju politikas" pretinieks". Vispār jau durvis ir domātas, lai mājā varētu ieiet saimnieks ar ģimeni un lai tajā nevarētu ienākt svešinieki. "Atvērto durvju" piekritēji ir sastopami tikai Tvaika ielā vai zem tilta.
ak vai
a
Izskatās, ka drīzumā Sorosu aizliegs visur. Sorosam nāksies meklēt patvērumu Krievijā vai Ziemeļkorejā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits