Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Vācija arī izmeklēs gāzesvadu spridzināšanu

Vācijas federālā prokuratūra paziņojusi, ka sākusi izmeklēšanu par sprādzieniem, kas radīja bojājumus gāzesvados Nord Stream 1 un Nord Stream 2, vēsta Deutsche Welle.

26. septembrī notikušos sprādzienus, kuru rezultātā Baltijas jūrā noplūda liels daudzums dabasgāzes, sākusi izmeklēt arī Dānija un Zviedrija.

Vācijas federālā prokuratūra pirmdien pavēstīja, ka sākusi izmeklēšanu pret "nezināmām personām", kas tiek turētas aizdomās par "antikonstitucionālu diversiju" pret gāzesvadiem un par "sprādzienu apzinātu izraisīšanu". Izmeklēšanā plānots savākt pierādījumus, lai noteiktu, vai tiešām ir veikts noziegums. Vācijas federālā prokuratūra parasti sāk izmeklēšanu tikai lietās, kas skar nacionālo drošību, piemēram, saistībā ar teroristiskiem uzbrukumiem. Federālās prokuratūras pārstāvis ziņu aģentūrai AFP skaidrojis, ka tā iesaistījusies šajā izmeklēšanā, jo "vardarbīgs uzbrukums energopiegāžu sistēmai var ietekmēt Vācijas ārējo un iekšējo drošību".

Vācijas tieslietu ministrs Marko Bušmans solījis, ka izmeklēšana tiks veikta koordinācijā ar partneriem citās Eiropas valstīs, lai noskaidrotu, kurš atbildīgs par notikušo.

Zviedrijas premjerministre Magdalēna Andešone pirmdien paziņoja, ka Zviedrija noraida Krievijas izteikto vēlmi piedalīties kopīgajā izmeklēšanā un nedalīsies ar Krieviju noskaidrotajā informācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits