Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Vācijā centīgi izpērk Hitlera Mein Kampf

Vācijā pēdējā gada laikā ievērojamā daudzumā pārdots Trešā reiha fīrera Ādolfa Hitlera grāmatas Mana cīņa (Mein Kampf) izdevums, vēsta BBC.

Izdevējs Minhenes Mūsdienu vēstures institūta vadītājs Andreas Viršings paudis, ka gada laikā pārdoti 85 000 vācu valodā izdotās grāmatas eksemplāri. "Šie skaitļi mūs patīkami pārsteidza".

Svarīgi uzsvērt, ka šis izdevums, kas atklāj Hitlera autobiogrāfiskus datus un izklāsta nacisma ideoloģiju, ir papildināts ar plašiem zinātnieku kritiskiem komentāriem par fīrera darbību. Tāpat šo izdevumu nerotā Hitlera ģīmetne - grāmatai ir balti vāki. Pirmais Mein Kampf laidiens pērn bijis ap 4000 grāmatu, taču jau drīz saņemti ap 15 000 pasūtījumu un grāmata izdota atkārtoti.

Janvāra beigās institūts laidīs klajā jau sesto tirāžu.

Vēsturnieki grāmatas atkārtotai iznākšanai gatavojās jau gadiem ilgi, apzinoties, ka būs pagājuši 70 gadi kopš autora nāves, līdz ar ko beidzās autortiesību termiņš.

Sākotnēji autortiesības uz _ piederēja Bavārijas zemei, kas kopš Otrā pasaules kara beigām kategoriski liedza šo sacerējumu izdot vai tirgot Vācijā. Taču autortiesību termiņš beidzās 2015.gadā, un Mein Kampf nonāca sabiedriskajā valdījumā.

Jaunais Mein Kampf ar komentāriem papildinātias izdevums lasāms divos sējumos un maksā 59 eiro.

Top komentāri

Trollis JT
T
Jebkura pokemonu filma, jebkurš trilleris nodara piecdesmit reizes vairāk posta, nekā šis Ādolfa Šiklgrūbera vārsmojums.
Ēdelweiss
Ē
Ta ir atbildes reakcija uz Merkeles un Eirojudenpidaresenkomisaren noziedzīgo nelegalo imigrantu biznesu .... Bet tas jau vēl ir tikai sākums... Latvijā ir tikai politmafijas klana Vienotiba noziedznieka Valda Dombrovska " Veiksmes Stasts"....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits