Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vācijā noslēgtas pirmās viendzimuma laulības

Vācijā svētdien stājās spēkā likums, kas atļauj viendzimuma laulības, un tika reģistrēti pirmie geju un lezbiešu laulātie pāri.

Pirmais viendzimuma pāris tika salaulāts Berlīnas Šēnebergas rajona pašvaldībā, kur bija pulcējušies apmēram 60 viesu un apmēram tikpat daudz žurnālistu, lai noskatītos, kā tiek salaulāti 59 gadus vecais Karls Kreile un 60 gadus vecais Bode Mende, kas ir nodzīvojuši kopā 38 gadus un ir Vācijā pazīstami geju tiesību aktīvisti. Viņi ienāca laulību zālē, skanot Mendelsona Kāzu maršam, bet pēc salaulāšanas sagrieza torti, uz kuras bija vārdi Laulība visiem un attēlots varavīksnes karogs. Pēc kāzu nosvinēšanas Kreile un Mende iecerējuši doties piecu dienu medusmēneša ceļojumā uz Vīni.

Viendzimuma laulības svētdien tika reģistrētas arī citās Vācijas pilsētās.

Viendzimuma partnerattiecības Vācijā sāka reģistrēt 2002.gadā, taču šādi reģistrētajiem pāriem bija mazāk tiesību nekā laulātajiem.

Taču šogad Vācijas parlaments pieņēma likumu, kas atļāva viendzimuma laulības.

Parlamenta apakšpalāta Bundestāgs par viendzimuma  laulību legalizāciju nobalsoja 30.jūnijā, bet augšpalāta Bundesrāts tās atbalstīja 7.jūlijā.

Likums, kas paredz geju un lesbiešu pāriem pilnas laulību tiesības, Bundestāgā tika atbalstīts ar 393 balsīm "par" un 226 "pret". Četri deputāti no balsošanas atturējās.

Top komentāri

Vienkārši
V
Gribētos iebraukt šiem diviem cilvēku, kā sugas, atkritumiem mūļos ! Baigi forši būtu !
Gijs
G
Nu re, par ko tad bezjedzgi laust skepus, plestes sava starpa ka to dara Latviajs debilie, idiotiskie, kompleksiem un mazvertibas nomaktie politki, prezidenti, ministri, deputati, ieredni, kuri nav spejigi Latvija pienemt vien Latvijas iedzivotajiem vajadzigus likumues, piemeram, par Viendzimumu paru registraciju, likumu Par eitanaziju? Tai pat laika sie idioti, debiliki Latvijas politki, prezidenti, ministri, deputati, ieredni ar tadu pompu sevi uzskata par eiropas limene politkiem un vel pat vel par ko vairak. Latvijas politiskais banditiskais rezims kads valda pedejso 27 gadus Latvija nekalpo Latvajs valsts attistibai un Latvijas pilsonu interesem un vajadzibam, bet si banditiska reziam locekli un valsts un tautas rekina apmierina savas alkatigas, egoistiskas intereses un iegribas sevi nodrosinot ar lielam pensijam, prezidentiem 3000 eiro menesi lielas pensijas+ visa veida privlegijas uz apzagto lidzcilveku rekina, sev iedala lielas algas un visa veidas socialas privlegijas.
Homers
H
Latvijas debilie politki, prezi, ministri, deputati nemana ari to, ka no Latvijas izbrauc uz dzivi svesuma daudzi homoseksuali, lezbietes, lai laimigi dzivotu savu vienigo dzivi kada normala, demokratiska ES vai kada cita valsti, bet ne nodzivotu savu dzivi un izjust katru dienu pazemojumu Latvija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits