Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vācija pagarina četras militārās misijas ārvalstīs

Vācijas valdība nolēmusi vēl par gadu pagarināt četras Vācijas bruņo spēku misijas ārvalstīs - Afganistānā, Sudānā, Dienvidsudānā un Vidusjūrā.

Pagarināta Vācijas dalība starptautiskajā misijā Resolute Support Afganistānā. Misija sākotnēji saglabāsies nemainīga, neskatoties uz ASV spēku daļējo aiziešanu, paziņoja valdība.

Pagarināts arī mandāts Vācijas armijas dalībai NATO operācijā Vidusjūrā Sea Guardian un dalība ANO miera uzturēšanas misijās Dienvidsudānā (UNMISS) un Sudānā (UNAMID).

Valdības lēmums pagarināt militārās misijas vēl ir jāapstiprina Vācijas parlamenta apakšpalātai Bundestāgam.

Resolute Support ietvaros Afganistānā pašreiz atrodas aptuveni 1200 Vācijas karavīri. Maksimālais karavīru skaits šajā misijā noteikts 1300. Misijas mērķis ir apmācīt un atbalstīt Afganistānas drošības spēkus.

Sea Guardian misijā ar kuģiem un lidaparātiem tiek novērota Vidusjūra, liekot uzsvaru uz navigācijas drošību un terorisma apkarošanu. Vācija šajā misijā piedalās ar kuģi Bonn un 180 karavīriem. Maksimālais atļautas karavīru skaits no Vācijas šajā misijā ir 650.

UNAMID misijas galvenais mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un humānās palīdzības sniegšana. Vācijas valdība noteikusi, ka šajā misijā var tikt iesaistīti līdz 50 karavīriem.

UNMISS misija tika izveidota pēc 2011.gada, kad Dienvidsudāna pasludināja neatkarību. Misijas mērķis ir veicināt mieru un drošību. Arī šajā misijā no Vācijas var piedalīties līdz 50 karavīriem.

Top komentāri

Edvins Eglitis
Vacijas bijusiem nacihiem nav tiesiibas okupet citas pasaules valsts. Vacijas ministriem nevajadzet ierosinat paplasinat jebkuras valsts kodol arsenalu Kapec nepastast ko vini da Dienvid Sudana??? Par misiju "Vidus jura" vini drosvien runa par Libijas okupaciju un destabilizaciju. Kur citur Vidus jura Vaciesiiem ir misija?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits