Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Vācijas likumi nenosaka ātruma ierobežojumus uz ātrgaitas šosejām, bet ieteicamais maksimālais pārvietošanās ātrums pa tām ir 130 kilometru stundā. Tikai atsevišķos posmos ir noteikti ātruma ierobežojumi

Vācijā pretestība ātruma limitam uz autobāņiem

Viens no Vācijas lepnumiem ir autobāņi jeb ātrgaitas šosejas, kas ļauj lielus attālumus veikt īsākā laikā. Autobāņu milzīgo nozīmi vāciešu apziņā apliecināja arī pasaulslavenās grupas Kraftwerk 1974. gadā izdotais albums Autobahn, kurā iekļautajos skaņdarbos mūziķi vēlējās iemiesot sajūtas, ko rada brauciens pa ātrgaitas autoceļu. Autovadītāji pa autobāņiem var traukties lielā ātrumā, jo ātruma ierobežojumi darbojas tikai atsevišķos ceļu posmos.

Top komentāri

elementāri
e
Ir tikai viens jautājums: kas to alternatīvi apdāvināto paaudzi uzaudzinājis, kura par vācu zaļajiem balso?
Pareizaisvirsraksts
P
Pretestība ir tāpēc, ka cilvēki intuitīvi jūt, ka viņus atklāti muļķo.
HC
H
Pretestība jau nav tāpec, ka patīk braukt ātri, bet tāpēc, ka iespēja īsā laikā veikt lielus attālumus ir daudzu biznesu nozīmīga sastāvdaļa. Piemēram, uzņēmuma, kurā es strādāju, birojs ir Minhenē. Ne jau pašā centrā. BMW māju pa logu var redzēt. Zvana klients, kuram vajag steidzami salabot "aptrakušu" manipulatoru. Zinot, kas tas ir par zvēru un kas visticamāk ir sabojājies, es ņemu rezerves daļas, instrumentus un kāpju, visbiežāk, auto un braucu pa to bāni pie klienta savas stundas 4 vai 5 cik nu man tas 330xd bavārietis spēj. Atpakaļ būs vēl tikpat. Bet realitātē klientam pēc 6 stundām iekārta atkal ražo. Ja to darītu bez šīs ātrās braukšanas, tad 24 stundās novērst defektu būtu nereāli. Pārsūtīt detaļu ar kurjeru, ar sabiedrisko uz staciju vai lidostu... No durvīm līdz durvīm tur ir stipri vairāk minūšu, kā ar auto braucot. To visi saprot. Tā kā es ceru ka tos aptrakušos "zaļos" automaģistrāļu jomā tomēr noliks pie vietas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits