Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vācijā sociāldemokrāti pirmo reizi 11 gados populārāki par Merkeles partiju

Vācijas centriski kreisā Sociāldemokrātiskā partija pirmo reizi kopš 2006. gada ir populārāka par Vācijas kancleres Angelas Merkeles konservatīvo Kristīgo demokrātu partiju, vēstījis laikraksts Bild am Sonntag.

Sociāldemokrātiem pēdējā mēneša laikā izdevies audzēt reitingu par 12%, apsteidzot Merkeli, kura ilgstoši baudīja lielāko atbalstītāju skaitu. Tas ir vērā ņemams pavērsiens pirms 24. septembrī gaidāmajām vēlēšanām, kurās Merkelei ticis prognozēta viegla uzvara uz ceturto termiņu, tomēr vismaz pašlaik statistiskā atšķirība ir neliela - statistiskās kļūdas robežās.

Aptaujas ietvaros apzināts 1885 cilvēku viedoklis, 33% no viņiem pauduši gatavību balsot par Sociāldemokrātisko partiju (+1%, salīdzinot ar pagājušo nedēļu), kamēr Kristīgie demokrāti saskaņā ar aptaujas rezultātiem varētu rēķināties ar 32% balsu (-1%, salīdzinot ar pagājušo nedēļu).

Sociālodemokrātu partijas izrāviens četru nedēļu laikā par 12% tiek skaidrots ar paziņojumu, ka iepriekšējais Eiropas parlamenta prezidents Martins Šulcs nosaukts kā partijas oponents Merkelei uz Vācijas kanclera amatu.

Sociāldemokrātiskā partija ietilpst pašreizējā Merkeles vadītajā koalīcijā. Pēdējo reizi vēlēšanās tā uzvarēja 2002. gadā Gerharda Šrēdera vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits