Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vācijā tiek veikta izmeklēšana pret 30 000 aizdomās turamajiem pedofilijas lietā

Vācijas policija veic izmeklēšanu pret aptuveni 30 000 aizdomās turamajiem lietā par pedofilijas tīklu Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē, pirmdien paziņojušas varasiestādes.

Lielākā daļa aizdomās turamo vēl nav identificēta. Viņi tiek turēti aizdomās par dalīšanos anonīmos diskusiju forumos un čata grupās ar pornogrāfiju, kuros redzami jaunieši un bērni, tostarp saturu, kurā redzama īsta vai iestudēta vardarbība.

Izmeklēšanu veic Ziemeļreinas-Vestfālenes kibernoziedzības apkarošanas vienība.

"Mēs vēlamies izvilkt laukā no interneta anonimitātes bērnu izmantotājus un viņu atbalstītājus," norādīja Ziemeļreinas-Vestfālenes Tieslietu ministrija.

"Es negaidīju, pat ne tuvu, tāda mēroga bērnu izmantošanu internetā," atzina Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes tieslietu ministrs Pēter Bīzenbahs, piebilstot, ka izmeklētāju atklājumi ir satraucoši.

"Mums jāatzīst, ka bērnu izmantošana internetā ir plašāk izplatīta, nekā mēs iepriekš domājām," sacīja Bīzenbahs.

Izmeklēšana sākās pagājušā gada oktobrī ar viena aizdomās turamā aizturēšanu. Līdz šai dienai Vācijā identificēti tikai 70 aizdomās turamiem.

Maijā 27 gadus vecs karavīrs tika notiesāts uz desmit gadiem cietumā un ievietots psihiatriskajā slimnīcā uz nenoteiktu laiku.

Jūnija sākumā 11 cilvēki tika aizturēti aizdomās par bērnu seksuālu izmantošanu un savu darbību filmēšanu. Izmeklētāji atklāja, ka identificējuši vismaz trīs upurus, kas ir piecus, desmit un 12 gadus veci.

Amatpersonas tobrīd sacīja, ka palielinātas policijas iespējas izmeklēt bērnu seksuālo izmantošanu, kas, visticamāk, novedīs pie jaunu lietu atklāšanas nākotnē.

Top komentāri

Redziet!
R
Bet mums Latvijā pat vienu PIE ROKAS NOĶERTO (Zeiļu) nekādi nenotiesāt, jo Stamkevičš visas iestādes izskraidījis, tām lāstu piesolīdams. Te NAV Vācija, kur noziegumam sods SEKO.
reptilis
r
Kaut kā pieklusuši tie pedofīlu atbalstītāji...iepriekš,tak sabiedrisko domu bīdija uz to ,ka tā arī esot tādi pati norma,kā homoseksuālisms,lesbisms....un ,ka cilvēks pats var pieņemt savu dzimumu nevis dabas doto:)))...tā interesanti skan - pedofīls...latviski bērnu mīlētājs:))..,tad latviski sanāk ārprāts,ja kāds pasaka -es mīlu bērnus....,tad tak var apvainot pedofīlijā!:))Bet ,ja nopietni,tad visus šos murgus mums cenšās iesmērēt it kā augstas skolas beiguši kultūrmarksisti no kuriem daudzi ir tik stulbi ,ka pat nesaprot,ka viņus izmanto,kā lietderīgos idiotus..:)))...,ko ,lai dara ..atliek tikai pasmieties,jo šie cilvēki necieš smiešanos par sevi...tas ir ,kā vampīriem saules gaisma ...viņus var sakaut tikai patiesība nevis politkorektums,kurš ir izdomāts ,lai apspiestu normālo cilvēku pretestību!
Mīzenbahs
M
"Mums jāatzīst, ka bērnu izmantošana internetā ir plašāk izplatīta, nekā mēs iepriekš domājām," sacīja Bīzenbahs." Bīzenbah, tev algu nemaksā par to,ka tu domā, tev maksā algu par to, ka tu dari! Kur ir darbs ar aģentūru?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits