Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vācijas nākamais kanclers vēlas ieviest obligātu vakcināciju pret Covid-19

Ar jauniem ceļošanas ierobežojumiem, centieniem panākt augstāku vakcinācijas pret Covid-19 aptveri un paātrināt balstvakcinācijas procesu pasaules valstis cenšas ierobežot koronavīrusa izplatības jauno vilni un tā omikrona paveida radīto apdraudējumu.

Koronavīrusa omikrona paveids konstatēts jau gandrīz visās Rietumeiropas valstīs. AFP ziņo, ka trešdien tas konstatēts Āfrikas visapdzīvotākajā valstī Nigērijā trim cilvēkiem, kuri ielidoja no Dienvidāfrikas Republikas. Deutsche Welle vēsta, ka tas pirmo reizi konstatēts arī Latīņamerikā – diviem ceļotājiem, kas Brazīlijā atgriezās no Dienvidāfrikas. Vācija paziņojusi, ka vīrusa omikrona paveids konstatēts četriem pilnībā vakcinētiem cilvēkiem Bādenē-Virtembergā. Trīs no viņiem novembra beigās atgriezās no biznesa brauciena uz Dienvidāfriku, ceturtais bijis viena ceļotāja ģimenes loceklis. Slimības simptomi visiem četriem bijuši mēreni.

Daudzas Eiropas valstis un Kanāda paziņojusi, ka ierobežo vai pārtrauc aviosatiksmi ar Dienvidāfrikas valstīm, jo tur pagājušajā nedēļā tika pavēstīts par koronavīrusa omikrona paveida konstatēšanu. Visstingrāk rīkojusies Izraēla un Japāna, kas aizliegušas ārzemnieku ierašanos valstī. Izraēlas pilsoņiem, kuri atgriežas no ārzemēm, ir obligāta trīs dienu pašizolācija neatkarīgi no viņu vakcinācijas statusa vai no tā, no kuras valsts viņi ieradušies. Papildus tam Izraēla atkal ieviesusi mobilo telefonu monitoringu ar Covid-19 saslimušajiem. Japāna uz mēnesi aizliegusi ārzemnieku ieceļošanu. Japānas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri atgriežas no 14 valstīm un reģioniem, jāievēro stingri karantīnas nosacījumi. Kyodo News vēsta, ka Japānas valdība pieprasījusi aviokompānijām akceptēt rezervācijas lidojumiem uz Japānu no 10 Āfrikas valstīm, kas nozīmē, ka no tām nevarēs ielidot arī Japānas pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji.

Vācijas nākamais kanclers Olafs Šolcs intervijā Bild televīzijai paziņojis, ka vēlētos, lai Vācijā no februāra vai marta tiktu ieviesta obligāta vakcinācija pret Covid-19. Viņš gan piebildis, ka šāds lēmums vispirms jāpieņem parlamentam. Arī Vācijas Federālā Medicīnas asociācija aicinājusi ieviest visu pieaugušo obligātu vakcināciju, lai "izbeigtu lokdaunu nebeidzamo loku". Videokonferencē ar Vācijas federālo zemju premjerministriem Šolcs un pašreizējā kanclere Angela Merkele vienojušies intensificēt vakcināciju, lai līdz Ziemassvētkiem tiktu injicēti vēl 30 miljoni devu. Plānots arī ierobežot vakcinēto sertifikāta derīguma termiņu līdz pusgadam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits