Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Vācijas sanitārs-slepkava tiesā atvainojas

Vācietis Nilss Hēgels, kuru tur aizdomās par 100 pacientu nonāvēšanu, tiesā atvainojies upuru tuviniekiem, vēsta Vācijas medijs Deutsche Welle.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka Hēgels, sākoties pēdējai pret viņu ierosinātajai prāvai, atzinis, ka varētu būt vainojams 100 cilvēku nāvē laikā, kad strādājis Oldenburgas un Delmenhorstas slimnīcās laika posmā no 1999. līdz 2005. gadam. Ja tiks pierādīts, ka viņš tiešām noslepkavojis tik daudzus cilvēkus, Hēgels kļūs par pēckara Vācijā ļaunāko sērijveida slepkavu.

Viņš pacientus nonāvējis, ievadot tiem letālas medikamentu devas. Pats sanitārs apgalvojis, ka viņu motivējusi vēlme padižoties kolēģu priekšā, atdzīvinot paša sazāļotos cilvēkus un tādējādi nodemonstrējot, cik viņš ir labs mediķis. Kā liecina daudzie Hēgela maiņu laikā mirušie cilvēki, bieži vien viņa vēlme "pazīmēties" beidzās ar pacienta nāvi.

Sanitārs jau vairākkārt notiesāts, bet pēc arvien plašākas informācijas nākšanas klajā viņš tiesas priekšā stājies atkal. 

Ceturtdien tiesas prāvas, kas ilgst jau trīs nedēļas, sēdē Hēgels atvainojās upuru ģimenēm un izteicās, ka "ja būtu jebkas, ko viņš varētu darīt, lai šiem cilvēkiem palīdzētu, viņš to darītu." 

"Esmu pilnībā pārliecināts, ka esmu parādā paskaidrojumu ikvienam upuru radiniekam. Man no visas tiesas žēl," apgalvojis Hēgels. Viņš arī neslēpa, ka noziegumu pastrādāšanas laikā no 2000. gada līdz 2005. gadam, kad viņš tika pieķerts un aizturēts, viņš neesot jutis nekādu emocionālu satricinājumu vai skumjas par pastrādāto.

Izmeklētāji pieļauj, ka Hēgela upuru skaits varētu būt pat divreiz lielāks, proti, 200, bet to nekad nevarēs noskaidrot, jo daudzu slimnīcās mirušo cilvēku līķi kremēti, attiecīgi nav iespējama ekshumācija un ekspertīzes.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
jaa nogalinaato gjimenes ar sajuusmu gaida kad slepkava arii vinjiem paliidzees. tas sanitaars ir pilniigs idiots. nesaprotu kaapeec taads izdzimtenis veel jaavazaa pa tiesaam un aviizeem, likvideet vajag taadus degjeneraatus lai pasaulee mazaak ljaunuma.
TrollisJT
T
Tāpat , kā daudzi līdz šim, viņš ir vadījies NO LABIEM NODOMIEM.
.
.
Pēc purna redzams,ka viņš ir plānprātiņš Iza.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits