Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
2015. gadā parakstītā Minskas vienošanās uguns pārtraukšanu praksē strādā vien daļēji - aizvien ik pa brīdim pienāk ziņas par konflikta zonā nogalinātiem karavīriem

Vēl nevienojas par ANO miera uzturētāju misiju Ukrainā

Berlīnē tiekoties tā dēvētā Normandijas četrinieka - Francijas, Vācijas, Ukrainas un Krievijas - ārlietu ministriem, tomēr netika panākta vienošanās par ANO miera uzturētāju misiju konflikta plosītajos Ukrainas austrumu reģionos, vēsta The Moscow Times.

Kaut Krievijas un Ukrainas starpā esot panākta konceptuāla vienošanās par ANO miera misijas nepieciešamību, abu valstu domas būtiski dalās par to, kā tieši to realizēt praksē, pēc tikšanās paziņoja Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.

Māss informēja, ka tiks turpinātas sarunas, bet nu jau nevis par to, vai šāda misija nepieciešama, bet par to, kā tā notiks. 

Tikšanās mērķis bija diskutēt par to, kā tiek vai netiek realizēta 2015. gadā Minskā panāktā vienošanās par uguns pārtraukšanu. "Mēs zinām, ka iepriekš trūka gribas, lai Minskas vienošanos ieviestu praksē," preses konferencē kopā ar Francijas kolēģi atzina Māss, piebilstot, ka Francija un Vācija Krievijai un Ukrainai piedāvājusi arī palīdzību tādās jomās kā mīnu lauku norobežošana.

Šī bija pirmā reize kopš 2017. gada februāra, kad Normandijas formāta tikšanās notika tik augstā - ārlietu ministru - līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits