Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Viltus plakāti par blaktīm biedē tūristus Atēnās

Grieķijas Veselības ministrija vērsusies policijā ar aicinājumu atrast cilvēkus, kuri pie tūristiem izīrējamiem mājokļiem Atēnu centrā izlīmējuši viltus paziņojumus ar rīkojumu tūristiem izvākties no izmitināšanas vietām gultas blakšu krīzes dēļ, ziņo Associated Press.

Ministrija pavēstījusi, ka šie paziņojumi Atēnu municipalitātes un Grieķijas Veselības ministrijas vārdā, kas papildināti ar abu institūciju logo, "ir pilnīgi viltojumi".

Paziņojumos, vēršoties pie "dārgajiem tūristiem", teikts, ka Grieķijas Veselības departaments izdevis nekavējoties izpildāmu rīkojumu evakuēt privātos viesu namus Eksarhejas apkaimē Atēnās, lai pasargātu pastāvīgo grieķu iemītnieku veselību. Gultas blakšu sērgas dēļ viesu namu īpašnieki esot informēti, ka viņiem jāpārtrauc dzīvokļu izīrēšana šajā apkaimē līdz turpmākajam rīkojumam. Piedraudēts arī, ka par rīkojuma neizpildīšanu draud līdz pat 500 eiro sods gan namu īpašniekiem, gan viesiem.

Veselības ministrija pavēstījusi, ka informējusi policiju, jo "nevienam nav tiesību terorizēt un dezinformēt sabiedrību" par tās veselības jautājumiem.

Grieķijā, kur tūrisms ir būtiska ekonomikas sastāvdaļa, līdz šim nav konstatēta īpaša gultas blakšu izplatība kā tā, kas radīja satraukumu Francijā. Oktobrī tika konstatēts viens izolēts gadījums Atēnu viesnīcā, kuras spārns uz laiku tika slēgts dezinsekcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits