Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zelenskis ieradies atbrīvotajā Hersonā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien ieradies atbrīvotajā Hersonā, kur ticies ar Ukrainas karavīriem, kuri pirms dažām dienām atbrīvoja pilsētu no Krievijas okupācijas.
"Mēs virzāmies uz priekšu," Zelenskis teica karavīriem, kas stāvēja ierindā pie administrācijas ēkas Hersonas galvenajā laukumā. "Esam gatavi mieram, mieram visā mūsu valstī," uzsvēra Ukrainas prezidents.
 
Tāpat Zelenskis pateicās NATO un citiem sabiedrotajiem par atbalstu Ukrainai, kurai jau gandrīz deviņus mēnešus jāaizstāvas pret Krievijas iebrukumu. Viņš teica, ka Kijivai ļoti nozīmīga bijusi augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmu HIMARS saņemšana no ASV.
 
Hersonas galvenajā laukumā bija pulcējušies vecāki ar bērniem, no kuriem daži bija bērnu ratos. Daļa sanākušo rokās turēja Ukrainas karogu, bet daudziem zili dzeltenais karogs bija uzlikts uz pleciem.
 
Zelenskis žurnālistiem pauda prieku par cilvēku nesamāksloto reakciju uz pilsētas atbrīvošanu.
 
Uz jautājumu, kādā virzienā ukraiņu spēki turpinās uzbrukumu, Zelenskis atbildēja, ka "uz Maskavu nē". "Mūs neinteresē citas valsts teritorija," viņš piebilda.
 
Dažas minūtes pirms Zelenska ierašanās Hersonas centrā bija dzirdams, ka netālu ir apšaude. Arī pēc tam, kad Ukrainas prezidents pabeidza savu uzrunu, pilsētā nogranda vēl vairāki artilērijas šāviņu sprādzieni.
 
Krievija, sastopoties ar intensīvu Ukrainas pretuzbrukumu, paziņoja par atkāpšanos no Hersonas uz Dņepras upes austrumu krastu. Hersonā, kas astoņus mēnešus atradās okupācijas varā un bija lielākā pilsēta, kuru Krievijai izdevies ieņemt, Ukrainas atbrīvošanas spēki ienāca 11.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits