Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Zelenskis: Ukraina ir atstāta viena cīņā pret Krieviju

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunā tautai atzina, ka Ukraina ir atstāta viena cīņā pret tai uzbrūkošo Krieviju.

Zelenskis sacīja, ka Ukraina nebaidās runāt par neitrālu statusu, bet jautāja, kādas drošības garantijas tad būs Ukrainai.

"Es šodien jautāju 27 Eiropas [Savienības valstu] līderiem, vai Ukraina būs NATO. Jautāju tieši. Visi baidās, neatbild. Bet mēs ne no kā nebaidāmies. Mēs nebaidāmies, aizstāvot mūsu valsti. Mēs nebaidāmies no Krievijas. Mēs nebaidāmies runāt ar Krieviju. Mēs nebaidāmies runāt par visu, par mūsu valsts drošības garantijām.

Mēs nebaidāmies runāt par neitrālu statusu. Mēs taču pašlaik neesam NATO. Bet kādas tad mums būs garantijas? Un pats galvenais - konkrēti kuras valstis mums tās dos?" jautāja Zelenskis.

Prezidents izteica pateicību katrai valstij, kas palīdz Ukrainai konkrēti, nevis tikai vārdos.

"Bet ir otra lieta - mēs paliekam vieni mūsu valsts aizstāvēšanā. Kurš ir gatavs karot kopā ar mums? Godīgi sakot, es tādus neredzu. Kurš ir gatavs sniegt Ukrainai garantiju iestājai NATO? Godīgi sakot, visi baidās," teica Zelenskis.

"Es saku visiem mūsu valsts partneriem: šobrīd tiek izlemts mūsu valsts liktenis. Es tiem jautāju: vai esat ar mums? Tie atbild, ka ir ar mums. Bet nav gatavi mūs uzņemt [NATO] aliansē," konstatēja Zelenskis.

Viņš paziņoja, ka "vajag runāt par šī iebrukuma izbeigšanu, par kara izbeigšanu", bet uzsvēra, ka šobrīd valsts liktenis ir pilnīgi atkarīgs no tās aizstāvjiem.

Krievija, kas ceturtdien sāka atklātu karu pret Ukrainu, ir paziņojusi par gatavību rīkot sarunas par Ukrainas neitrālu statusu un atteikšanos izvietot bruņojumu tās teriitorijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits