Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziņojums: ES no Turcijas ieceļojušo nelegālo imigrantu skaits šogad dubultojies

Šogad Eiropas Savienībā (ES) no Turcijas ieradušies 70 000 nelegālo imigrantu, un tas ir gandrīz divreiz vairāk nekā pērn, liecina konfidenciāls ES ziņojums, kas nonācis vācu preses rīcībā.

Šis ziņojums raisa jautājumus, vai ES un Turcijas panāktā vienošanās par nelegālās imigrācijas ierobežošanu darbojas, norāda Vācijas laikraksti.

No janvāra līdz decembra vidum ES no Turcijas ieradušies 70 002 nelegālie imigranti, un tas, salīdzinot ar šo pašu periodu vēl pirms gada, ir pieaugums par 46%, otrdien vēsta laikraksts Die Welt.

Aptuveni 68 000 nelegālo imigrantu ieradušies Grieķijā, šķērsojot Egejas jūru. Mazāks skaits sasniedzis Bulgāriju, Itāliju un Kipru.

Visvairāk nelegālo imigrantu ir Afganistānas pilsoņi, un tā nelegālās imigrācijas kopainā ir jauna tendence. Pieteikumu vidū par patvēruma piešķiršanu 30% saņemti no Afganistānas pilsoņiem, 14% no Sīrijas, 9,5% no Pakistānas, 8% no Irākas un 5% no Turcijas pilsoņiem.

Briseles vienošanās ar Ankaru paredz, ka Turcijai ir jāuzņem atpakaļ nelegālie imigranti, kas ir šķērsojuši tās teritoriju un kas nekvalificējas patvēruma saņemšanai ES. Savukārt ES piešķīrusi Turcijai sešu miljardu eiro palīdzību Sīrijas bēgļu krīzes risināšanai.

 

Top komentāri

viesis
v
Mjā, šis te imigrācijas jautājums ir tāds interesants. Pirmkārt, nelegālo imigrāciju ir iespējams stipri ierobežot, ja ir vēlēšanās. Acīmredzot, tādas ES nav, neskatoties uz visiem skaļajiem izteikumiem par cīņu ar nelegālo imigrāciju. Otrkārt, nav īsti saprotams arī legālās imigrācijas pamatojums. Eiropas sabiedrība noveco?- varbūt, ja tos līdzekļus, kas tiek šķiesti imigrantiem, novirzītu jauno vecāku atbalstam, tad šis process piebremzētos. Trūkst darbaroku?- stipri lielākā daļa imigrantu ir bez izglītības un noteiktām prasmēm, bez tam, attīstoties tehnoloģijām, cilvēku darba nepieciešamība arvien samazinās. Nepieciešami augsti kvalificēti speciālisti?- bet Vācija apsver iespēju nodrošināt imigrantiem profesionālās !!!! izglītības apguvi... jāglābj cilvēki no kara?- bet īstu bēgļu imigrantu masā kļūst arvien mazāk, nemaz nerunājot par to, ka ir divkosīgi vispirms gāzt likumīgās valdības un pēc tam runāt, ka jāpalīdz cilvēkiem kuri cieš no kara un grūtībām...
Dostojevskis
D
Ja gribat uzbūvēt zelta saliņu sūdu okeānā... esiet droši, ka drīz pie apvāršņa ieraudzīsiet laivas...!
ļuļa
ļ
ja nu dārgie komentētāji vēl nezin, varu painformēt, ka ES ir pieņēmusi šogad rezolūciju par afrikāņu tiesībām eiropā. un, protams, par regulāro un legālo migrāciju. teksts ir pilnīgi sviestains, visa cita starpā tiek paredzēts, ka darba devējiem eiropā būs jānosaka afrikāņu kvotas utt. ja ir interese, variet te palasīties: http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-8-2019-0239_EN.html
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits