Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zviedrijas valdība plāno atņemt uzturēšanās atļaujas par negodīgu dzīvesveidu

Zviedrijas valdība sākusi likumdošanas aktu analīzi, lai izlemtu, vai nepieciešams ieviest stingrākus nosacījumus patvēruma meklētājiem un imigrantiem, kuri ļautu viņus deportēt par negodīgu dzīvesveidu, kas apdraud Zviedrijas demokrātiskās vērtības, vēsta AFP.

"Priekšnoteikums sekmīgai integrācijai ir, ka cilvēki, kuri vēlas dzīvot Zviedrijā, ievēro pamatnormas, labu uzvedību un godīgu dzīvesveidu," preses konferencē otrdien paziņoja Zviedrijas migrācijas ministre Marīa Malmere-Stenergarda.

Dzimumu līdztiesības ministre Paulīna Brandberja teica, ka valdība pētīs likumus, vai tajos ir pietiekami konkrēti pamatojumi uzturēšanās atļauju atņemšanai Zviedrijas vērtībām neatbilstoša dzīvesveida dēļ. Kā piemērus viņa minēja krāpšanos ar pabalstiem, negodīgu ikdienas rīcību, aizliegtu vielu lietošanu, sadarbību ar noziedzīgiem grupējumiem vai vardarbīgām un ekstrēmistiskām grupām, kas apdraud Zviedrijas pamatvērtības. "Ja jūs vēlaties ko citu, nevis šīs demokrātiskās vērtības vai pat aktīvi darbojaties pret to, par ko iestājas Zviedrija, tad jums te vienkārši nav jādzīvo," presei teica P. Brandberja. M. Malmere-Stenergarda piebilda, ka par darbību, kas varētu novest pie uzturēšanās atļaujas anulēšanas un deportēšanas, varētu uzskatīt arī parādsaistību ne kārtošanu, kas neatbilst godīgam dzīvesveidam. Vēl viens pamats uzturēšanās atļaujas atņemšanai varētu būt dalība dezinformācijas izplatīšanā par Zviedriju, kā kampaņa LVU, kurā tika apgalvots, ka Zviedrijas sociālie dienesti atņemot bērnus imigrantu ģimenēm un nododot adoptētājiem citās valstīs.

Zviedrijas labējās partijas Zviedrijas demokrāti migrācijas jautājumu runasvīrs Ludvigs Asplings uzsvēra: «Zviedrijas imigrācijas likuma pamatprincips nosaka, ka tikai Zviedrijas pilsoņiem ir tiesības bez nosacījumiem dzīvot Zviedrijā.» Par vadītāju darba grupai, kurai būs jāveic likumu analīze līdz 2025. gada janvāra vidum, iecelts bijušais tiesnesis Roberts Šots.

Savukārt tieslietu ministrs Gunnars Stremmers intervijā Sveriges Radio pavēstījis, ka tiks veikta analīze par iespējām atvieglot nosacījumus Zviedrijas pilsonības atņemšanai imigrantiem gadījumos, ja personas izdarījušas smagus noziegumus, kā terora akts, vai lietojušas draudus, melus vai kukuļus, lai iegūtu pilsonību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits