Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Interviju Kremļa kontrolētajam kanālam RT, kurā iespējamie spiegi apgalvo, ka Solsberi ieradās tikai kā tūristi, Lielbritānija uzskata par sabiedrības spriestspējas noniecināšanu

Aģentūra: Par Skripaļu indēšanu aizdomās turētajiem dāvinās zīmolu ķimikāliju ražošanai

Kompānija Golden Brand vīriešiem, kas tiek turēti aizdomās par bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu, grasās uzdāvināt tiesības uz pašiem savu zīmolu. Vīrieši, kurus britu izmeklētāji identificējuši pēc viņu segvārdiem - Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs - tiks pie sava zīmola Petroff & Boshiroff, kuru viņi varēšot izmantot biznesam, specifiski - ķimikāliju un smaržu ražošanai, vēsta Krievijas ziņu aģentūra Moskva.

Golden Brand ir periodiski rīkots pasākums ar mērķi izcelt labākās Krievijas teritorijā darbojošās franšīzes. Nu Golden Brand pieteikusi reģistrācijai preču zīmi Petroff & Boshiroff, kuru grasoties pēc tam uzdāvināt par Skripaļu saindēšanu aizdomās turētajiem. 

"Mēs pieteicām tiesības uz preču zīmi Petroff & Boshiroff. Pēc reģistrācijas Golden Brand nolēmis šo preču zīmi uzdāvināt Petrovam un Boširovam," aģentūra Moskva citē Golden Brand pārstāvi.  Viņš gan neatklāja, vai par šo reklāmas triku informēti paši "stāsta varoņi". 

Preču zīmes reģistrācija esot pieteikta kategorijās, kas paredz zīmola izmantošanu industriālo ķimikāliju ražošanā, smaržu ražošanā, fitnesa centru un tūrisma aģentūru darbībā.

Jāatgādina, ka abi vīrieši, kurus Lielbritānija tur aizdomās par Skripaļu saindēšanu, sarunā ar Kremļa kontrolēto mediju RT apgalvojuši, ka Solsberi ieradušies "tikai kā tūristi, lai aplūkotu pasaulslaveno katedrāli". Lielbritānijas puse šo interviju un tajā pausto nodēvējusi par klaju sabiedrības spriestspējas nonievāšanu.

Aizdomas par to, ka abi vīrieši varētu būt Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes aģenti, pastiprina arī informācija par dīvainībām saistībā ar viņu personu apliecinošajiem dokumentiem. Pētniecības grupa Bellingcat un izdevums The Insider publicēja Krievijas Federālā migrācijas dienesta dokumentus un to analīzi, kurā secināts - saskaņā ar pases datiem Aleksandrs Petrovs dzimis 1979. gada 13. jūlijā, taču pirmās viņa pēdas parādās tikai 2009. gadā, kad viņam tika izdota jauna pase it kā sabojātas pases vietā. Lietā ir sabojātās pases numurs, taču tāda pase nekad nav eksistējusi. Petrova lietā ar pases datiem ir zīmogs "datus nesniegt" un atzīme "s.s.", kas var nozīmēt "soveršeno sekretno" ("pilnīgi slepeni"). Tāpat lietā uzrādīts telefona numurs, kurš attiecas uz Maskavas rajonu, kurā atrodas specdienesta GRU galvenā mītne.

Top komentāri

S ♥ NATO
S
Cerams šī miskaste vairs nepastāvēs ilgi...
Irlielāmērāticams
I
ka no RUS nākošajām ziņām būs aizvien grūtāk ticēt.
Goodman& Cūkhmann
G
Kad tiks apstiprināta preču zīme Gudmann&Cukhhmann?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits