Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Čečenijas geju tiesību aktīvistu piespiež atvainoties valsts televīzijā

Vīrietis, kurš pirmais Čečenijā publiski paziņoja, ka ir homoseksuāls, nu valsts televīzijā ir paudis atvainošanos republikas līderim Ramzanam Kadirovam, ziņo The Moscow Times. Kā skaidro medijs, šādas atvainošanās līderim televīzijas pārraidēs Čečenijā ir ierasta prakse.

"Viņi [Rietumu žurnālisti] mani apkaunoja čečenu tautas un čečenu līdera priekšā, es tiku apmelots," sacījis Movsars Eskarhanovs, kurš iepriekš bija pametis Čečeniju, bet nesaņēmis uzturēšanās atļauju Vācijā, tika deportēts atpakaļ uz dzimteni. 

"Tādēļ es gribu atvainoties Čečenijas iedzīvotājiem, Čečenijas valdībai, čečeniem, kas dzīvo Ziemeļkaukāzā un Eiropā," norādījis vīrietis, skaidrojot, ka viņa atzīšanas notika, jo viņu esot sazāļojuši ar epilepsijas medikamentiem. 

Žurnāls SestDiena jau rakstīja par geju vajāšanām Krievijas Ziemeļkaukāza republikā Čečenijā, kur jau desmit gadus valda autoritārais prezidents Ramzans Kadirovs. Republika regulāri izpelnījusies cilvēktiesību aizstāvju uzmanību saistībā ar represijām pret vietējai varai kritiskām vai neērtām sabiedriskajām organizācijām, žurnālistiem un iedzīvotājiem. Bijušais kaujinieks Kadirovs ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina svētību nelielajā reģionā ir izveidojis režīmu, kurā nav vietas uzskatiem un dzīvesveidam, kas ir nepieņemams līderim un viņam lojālajiem klaniem.

Krievijas laikraksts Novaja Gazeta nāca klajā ar publikāciju, kurā tika apgalvots, ka februārī un martā Čečenijā aizturēti vairāk nekā simt vīriešu uz aizdomu pamata par viņu homoseksualitāti. Raksta autori, atsaucoties uz avotiem Čečenijas tiesībsargājošajās iestādēs, vēstīja, ka aizturētie esot ieslodzīti slepenos cietumos, kur viņi spīdzināti, lai izspiestu atzīšanos par savu "netradicionālo seksuālo orientāciju" un iegūtu informāciju arī par citiem cilvēkiem. Vismaz trīs vīrieši šajos cietumos esot miruši. 

Top komentāri

Muhinkarhanovs
M
Vai attēlā ir redzams Movsars Eskarhanovs?
reptilis
r
Faktiski Krievijas teritorijā ir izveidojusies neatkarīga valsts Čečenija(de fakto),kurai Krievija maksā par lojalitāti un personisku atbalstu Putinam. Homoseksuālisti ir visur ..arī Čečenijā,lai kā viņi to noliegtu. Ir tikai jautājums - tā ir dabas kļūda vai norma? Es vienmēr esmu smējies par šo jociņu - Ja vīrietis iedomājas,ka ir Napaleons,tad viņu sūta pie psihiatra...,bet ,ja vīrietis iedomājas,ka ir sieviete...vai domā ,ka cits vīrietis ir sieviete,tad viņš iet Lepnuma gājienā:))))... ,bet es vienmēr esmu par to,ka slimus cilvēkus nedrīkst sist un mocīt. Pilna Krievijas estrāde ar šiem ļautiņiem ...un pie Kadirova arī viņi ir bijuši...vienīgais viņi skaļi nebļaustās,ka homoseksuālisms ir norma!
jā gan
j
Kadirovam nav pieņemami, ka čečenu vīrietis paziņo, ka viņš ir sieviete? Un ja par Putinu, tad viņš vienīgais Eiropā atļāvās pateikt: Berluskoni apsūdz par to, ka viņš mīl meitenes, bet ja mīlētu zēnus, tad viss būtu kārtībā? Vai tāda nav liberastu liekulīgā antimorāle?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits