Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Dienvidosetijas jaunais prezidents vēlas reģiona pievienošanos Krievijai

Gruzijas separātiskā reģiona Dienvidosetijas prezidenta vēlēšanās uzvarējis bijušais vietējās Valsts drošības komitejas (VDK) priekšnieks Leonīds Tibilovs, kurš paziņojis, ka darīs visu, lai veicinātu plašāku Dienvidosetijas integrāciju ar Krieviju. Gruzija šīs vēlēšanas ir nodēvējusi par nelikumīgām.

Vietējā vēlēšanu komiteja pirmdien paziņoja, ka L. Tibilovs ieguvis 54,1% balsu, bet par viņa konkurentu bijušo cilvēktiesību aktīvistu Dāvidu Sanakojevu nobalsojuši 42,6% vēlētāju, ziņo AP.

60 gadu vecais L. Tibilovs ir bijušais VDK virsnieks, kurš 1992. gadā pēc reģiona atdalīšanās no Gruzijas kļuva par Dienvidosetijas drošības ministru. Vēlāk viņš ir ieņēmis dažādus amatus valdībā, tostarp bijis vicepremjers.

Pēc uzvaras prezidenta vēlēšanās viņš paziņoja, ka «tagad mēs veidosim jaunu un veiksmīgu valsti», bet vēlāk piebilda, ka vēlas panākt reģiona apvienošanu ar Ziemeļosetiju, kas atrodas Krievijas pakļautībā. Kopš 2008. gada vasarā notikušā militārā konflikta starp Krieviju un Gruziju Dienvidosetija faktiski atrodas Krievijas militārajā un finansiālajā aizsardzībā.

50 tūkstošu iedzīvotāju lielajā reģionā jau novembrī notika prezidenta vēlēšanas, kurās negaidīti uzvarēja opozicionāre Alla Džiojeva, kura apsteidza Kremļa un bijušā Dienvidosetijas prezidenta Eduarda Kokoiti atbalstīto Anatoliju Babilovu.

Vietējā tiesa anulēja rezultātus. Neskatoties uz A. Džiojevas atbalstītāju protestiem, Temīdas kalpi lēmumu nemainīja un paziņoja, ka jārīko jaunas vēlēšanas, kurās opozicionārei dalība tika liegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits