Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Donbasā kritis viens Ukrainas karavīrs, četri ievainoti

Ukrainas austrumos otrdien viens Ukrainas armijas karavīrs nogalināts, bet četri ievainoti, un Kijeva apsūdzējusi Krievijas spēkus, ka tie Donbasā veikuši spēcīgu artilērijas apšaudi.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka tiks sasaukta Ukrainas drošības padomes sēde, lai spriestu par karadarbības eskalāciju, notikušo dēvējot par "cinisku provokāciju" un mēģinājumu izjaukt miera procesu.

Karadarbības eskalācija notikusi laikā, kad Ukraina un Krievija gatavojas jaunam samitam kopā ar Vācijas un Francijas līderiem centienos rast risinājumu Ukrainas konfliktam.

"Šī nav tikai ciniska provokācija vien. Tas ir mēģinājums izjaukt Donbasa miera procesu, kas bija sācis virzību kaut arī maziem, bet konsekventiem soļiem," paziņojumā norādījis Zelenskis.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Top komentāri

reptilis
r
Neviens vēl nav pat komentāru uzrakstījis....a Kremļa troļļi jau četrus ""uzcepuši"":))))...,jā ...ā, kremlinu stulbums ir apbrīnas vērts:))))
Tēvzemes Sargs
T
Nolādētie Kremļfašisti-kaut Jūs nosprāgtu!
MURSS
M
Diez vai pats izdomāja tur laimi meklēt...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits