Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

EP deputāts no Lietuvas Guoga iekļauts Krievijai nevēlamo personu sarakstā

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Lietuvas Antans Guoga iekļauts Krievijas nevēlamo personu sarakstā, kam liegta iebraukšana valstī, aģentūrai BNS ceturtdien apstiprināja Lietuvas Ārlietu ministrijā.

Miljonārs, mecenāts un pokera spēlmanis Guoga Eiropas Parlamentā 2014.gadā tika ievēlēts no Lietuvas Liberāļu kustības saraksta. Viņš pašlaik nav šīs partijas biedrs.

Pagājušajā nedēļā Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs apstiprināja, ka Krievijai nevēlamo personu vidū ir vēl divi EP deputāti no konservatīvās partijas Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti Laima Andrikiene un Aļģirds Saudargs.

Pats Guoga sociālās saziņas vietnēs informēja, ka, viņaprāt, iebraukšana Krievijā viņam liegta dažu "stingru pozīciju" dēļ, kuras viņš paudis EP.

"Es organizēju nopietnu pasākumu par Lietuvas neatkarību, pastāvīgi atbalstu Lietuvas armiju jautājumā par [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina radīto apdraudējumu, runāju par Krievijas propagandas uzbrukumiem un kiberdrošības pastiprināšanu, aizstāvēju Lietuvas autopārvadātāju un lauksaimnieku intereses, kad Krievija ieviesa embargo," iespējamos iemeslus pasludināšanai par "persona non grata" minēja politiķis.

Pirms diviem gadiem Somijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Krievijas "melnajā sarakstā" ir Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti goda priekšsēdētājs Vītauts Landsberģis, bijušais premjers un tagadējais parlamenta opozīcijas līderis no šīs partijas Andris Kubiļus, bijušais parlamenta deputāts Arturs Paulausks, bijušais Valsts drošības departamenta direktors Ģedimins Grina.

Tāpat šajā sarakstā ir arī EP deputāts Petrs Auštrevičs, Lietuvas Radio un televīzijas komisijas priekšsēdētājs Edmunds Vaitekūns un Lietuvas vēstniece Eiropas Savienībā Jovita Neļupšiene.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits