Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ES nenoteiks sankcijas Krievijai par pasu izdalīšanu Donbasa iedzīvotājiem

Eiropas Savienība (ES) nenoteiks jaunas sankcijas Krievijai par lēmumu vienkāršot Krievijas pilsonības piešķiršanu okupēto Donbasa rajonu iedzīvotājiem, Briselē pavēstījuši vairāku ES valstu ārlietu ministri.

Kā paziņoja Čehijas ārlietu ministrs Tomāšs Petričeks, ES šobrīd "ir vairāk noskaņota uz dialogu, nevis spiedienu, kā to dara pati Krievija". Savukārt Rumānijas ārlietu ministrs Teodors Meleškanu izteica viedokli, ka jaunas sankcijas šobrīd nav vajadzīgas ne tikai ES, bet arī Ukrainai.

Aicinājumu noteikt jaunas sankcijas Krievijai par pasu izdalīšanu Donbasa iedzīvotājiem pirms ES ārlietu ministru diskusijām Briselē izteica Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs, kuram atbalstu izteica Igaunijas kolēģis Urmass Reinsalu.

Pēc lēmuma nepiemērot jaunas sankcijas Krievijai Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins pavēstīja, ka ES apsolījusi Kijevai "pārsteigumus" attiecībā uz Krieviju, taču "viss tiks darīts specdienestu līmenī".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 1.aprīlī parakstīja rīkojumu par Krievijas pilsonības piešķiršanas procedūras vienkāršošanu Ukrainas pilsoņiem, kuriem nav citas valsts pilsonības, kas ir dzimuši un pastāvīgi dzīvojuši Krimā, bet bija izbraukuši ārpus tās robežām līdz 2014.gada 18.martam.

Tā attieksies arī uz Ukrainas pilsoņiem, kas dzīvojuši Doņeckas un Luhanskas apgabalu atsevišķos rajonos atbilstoši situācijai no 2014.gada 7. līdz 27.aprīlim, kuriem ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja vai kāds cits dokuments, kas viņiem ļauj dzīvot Krievijā.

Vienkāršotā procedūra attiecināta arī uz personām bez pilsonības, kā arī viņu ģimenes locekļiem, kā arī cilvēkiem, kas padomju gados deportēti no Krimas, un arī Afganistānas, Irākas, Jemenas un Sīrijas pilsoņiem, kas ir dzimuši padomju gados Krievijas teritorijā un kuriem bijusi PSRS pilsonība.

Top komentāri

...
.
Neticu ka tā vienkārši Krievija visiem dala pases, kā tas virsrakstā minēts. Gan jau ka tās var pieprasīt, rakstot iesniegumus, tie, kas to vēlas.
Krievija saprot tikai spēku
K
Tukša "dialogēšana" neko nepanāks. Jaunas sankcijas, obligāti !!
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
LIEPĀJĀ TAK 1940.GADĀ ARĪ NO KRIEVU KUĢIEM TIKA NOVESTI PĀRĢĒRBTI PRIVĀTĀS DRĒBĒS MATROŽI UN IZVESTI IELĀS.....AR PLAKĀTIEM >PIEPRASĀM PIEVIENOT LATVIJU DIŽAJAI PSRS ! KRIEVIJA KRĀPTIES IR PRATUSI VIENMĒR ! ARĪ UKRAINĀ !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits