Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Fanātiķi apdraud filmas izrādīšanu Krievijā

Plašākai publikai vēl neizrādīta mākslas filma par Krievijas pēdējā cara Nikolaja II jaunības dienu mīlas dēku izraisījusi pamatīgu jezgu, piektdien vēsta avīze Diena.

Vairāki kinoteātru pārvaldītāji Krievijā atteikušies izrādīt režisora Alekseja Učiteļa uzņemto biogrāfisko drāmu Matilda pēc tam, kad reliģiskie fanātiķi sarīkoja uzbrukumus Učiteļam piederošai kinostudijai un kinoteātrim Jekaterinburgā.

Filmas pretiniekus iedvesmojusi Krievijas Valsts domes deputāte Nataļja Poklonska, kura uzskata, ka filma ir safabricēta un aizskarot ticīgo jūtas. Učiteļa filma vēsta par Nikolaja II romānu ar poļu baletdejotāju Matildu Kšesiņsku, kura 19. gadsimta beigās bija Sanktpēterburgas Marijas teātra primabalerīna.

Grāmatas Imperial Dancer: Mathilde Kschessinska and the Romanovs (Impērijas dejotāja: Matilda Kšesiņska un Romanovi) autore Korīne Hola stāsta, ka cara un balerīnas romantiskās attiecības ir dokumentēts fakts. Viņu dēka esot ilgusi tikai aptuveni gadu un noslēgusies dažas nedēļas pirms Nikolaja II saderināšanās ar nākamo carieni Aliksu fon Heseni.

Pēc Nikolaja II kāzām Kšesiņska turpinājusi regulāri uzturēties Krievijas valdnieka galmā un iesaistījusies mīlas dēkās ar citiem karaliskās ģimenes locekļiem, tomēr viņas romantiskās attiecības ar caru neesot atjaunojušās, Hola stāstīja izdevumam The Moscow Times. Vienā no filmas Matilda reklāmas rullīšiem galvenās sieviešu lomas tēlotājai noslīd kleitas lencīte un uz īsu mirkli atkailinās viņas krūts, bet citā Nikolaja II un M. Kšesiņskas atveidotāji redzami kaili gultā. Šīs ainas izraisījušas tikumības un ticības aizstāvju protestus.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 15. septembra avīzē Diena!

Top komentāri

Krieviju ar prātu nesaprast.
K
Te viņi gāž caru un 70 gadus skraida ar pārgrieztiem ģīmjiem un ļeņinisku degsmi acīs, te atkal metas aizstāvēt pašu nomušītā cara tikumību.
Gena
G
Nekas jauns, loti tipiski krievu tautai, kurai ir bailes no patiesibas, no Krievijas un no pasu krievu vestures, tapec krievu nacisti, sovinisti noniecina un iznicina ikvienu kurs runa patiesibu, kurs rada dokumentalus vai makslas darbus balstoties uz vestures faktiem. Ja kas, tad Krievijas vadiba pec Padomju komunisma rezima sabruksanas lidz sodienai nav atzinusi un nosodijusi Baltijas valstu Igaunijas, Latvijas, Lietuvas okupaciju un genocidu pret so valstu nacijam. Par ko vispar tad vel var runat ar Krievijas vadibu?
nu un?
n
Visiem ir zināms, ka Krievija ir otrā Ziemeļkoreja, tikai lielāka pēc platības. Ja nerakstām par to, kādas filmas nerāda Ziemeļkorejā, vai mums būtu jāuztraucas par Krievijas brīnumiem? Viņi šādu prezidentu ir ievēlējuši, lai taču bauda sekas. Katra tauta ir pelnījusi tādu valdību, kāda tai ir.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits