Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Kremlis: Turcijas karavīri Krievijas uzlidojumā Sīrijā gāja bojā koordinātu nesaskaņošanas dēļ

Starp Maskavu un Ankaru nav nesaskaņu par cēloņiem, kas noveda pie Turcijas karavīru bojāejas Krievijas uzlidojumos Sīrijā, paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, skaidrojot, ka Krievijas kara aviācija vadījusies pēc Turcijas sniegtajām koordinātām.

Viņš uzsvēra, ka šī incidenta "cēloņi ir skaidri. Te strīda nav (..) Situācija ir acīmredzama - diemžēl mūsu karavīri, veicot triecienus pret teroristiem, vadījās atbilstoši tām koordinātām, kuras mums nodeva partneri no Turcijas. Ārpus šīm koordinātām Turcijas karavīriem atrasties nevajadzēja".

"Tieši tādēļ notika šie netīšie triecieni," viņš pavēstīja reportieriem.

Atbildot uz jautājumu, vai incidenta cēlonis bija Turcijas izlūkošanas kļūda, Peskovs atbildēja: "Tas bija koordinācijas trūkums koordināšu nodošanā, es to formulētu tā."

Putina preses sekretārs arī vērsa uzmanību uz to, ka Krievijas un Turcijas ģenerālštābu priekšnieki ir panākuši vienošanos par to, lai "steidzami tiktu veikti pasākumi informācijas koordinācijas mehānismu pilnveidošanai, veicot kopīgas operācijas".

Tas ļaus turpmāk izvairīties no tādiem gaisa triecieniem, kas varētu "novest pie cilvēku upuriem", piebilda Peskovs.

Viņš gan nevēlējās atbildēt, vai šis incidents ir uzskatāms par nokārtotu.

"Es uz šo jautājumu nevaru atbildēt, es varu teikt, ka ir konstatēti notikušā cēloņi, un tos ir apsprieduši gan ģenerālštābu priekšnieki, gan valstu vadītāji, un Krievijas prezidents ir paudis līdzjūtību," paziņoja Peskovs.

Jau vēstīts, ka Krievijas iznīcinātājs uzlidojumos teroristu grupējuma Islāma valsts mērķiem Sīrijas ziemeļos ceturtdien nejauši trāpījis ēkai, kurā izmitināti Turcijas karavīri, no kuriem trīs gājuši bojā un 11 ievainoti.

Turcijas armija paziņoja, ka Putins telefonsarunā jau izteicis līdzjūtību Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam par šiem zaudējumiem.

Kamēr Ankara nav atklājusi datus par notikušā vietu, Krievija paziņojusi, ka pārpratums noticis Bābas apkārtnē, Sīrijas ziemeļos.

Turcija augustā sāka militāro operāciju Sīrijas ziemeļos, bet pie Bābas pilsētas Turcijas armija saskārusies ar spēcīgu Islāma valsts pretestību.

Mediji ceturtdien vēstīja, ka pēdējo divu dienu laikā kaujās pie Bābas krituši desmit Turcijas karavīri, bet kopumā līdz ceturtdienai Turcijas zaudējumi Sīrijā bija sasnieguši 66 kritušos.

Turcijas spēkiem un to sabiedrotajiem tagad ir kopīga frontes līnija ar Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada spēkiem un to atbalstītājiem, kuriem savukārt palīdzību sniedz Krievija.

Turcijas spēki Sīrijā kontrolē gandrīz 2000 kvadrātkilometru lielu teritoriju.

 

Top komentāri

sicher
s
melo kaarteejo reigaisaa , nevis nejsuši.zi krievs , turki bija iedevuši savu karaviiru atrašanaas vietas koordinaates krieviem, viņi tajaa vietaa atradaas jau vairaak kaa nedeeļu , taatad krievi tiišaam šo objektu uzlaida
latvietis ar mietu !
l
Peskov, tvoja žizņ idiota skoro končitsja !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits