Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievija no 1. janvāra var palikt bez Apple produktiem

Krievijas valdība no nākamā gada 1.janvāra valstī varētu atslēgt pakalpojumu sniegšanu ASV informācijas tehnoloģiju giganta Apple Inc. ražotajiem viedtelefoniem iPhone un planšetdatoriem iPad, vēsta Baltkrievijas portāls by24.org

Apple pārstāvji nesen notikušā tehnikas konferencē neoficiāli atklāja, ka ASV valdība uz uzņēmumu izdara nopietnu spiedienu, pieprasot tam pievienoties pret Krieviju noteiktajām sankcijām. 

Gadījumā, ja ASV valdībai izdosies piespiest Apple pievienoties šīm sankcijām, Krievijas valdība īstenos tā dēvēto distances bloķēšanu visām ierīcēm, balstoties uz to atrašanās vietu. 

Vienīgais, kas pagaidām var atturēt visu iPhone un iPad pārvēršanu Krievijas teritorijā par nelietojamām ierīcēm, ir kategoriska "Apple" nevēlēšanās pakļauties šīm prasībām. Kompānijas pārstāvji Krieviju uzskata par perspektīvu un ienesīgu tirgu, un zaudēt klientus tās teritorijā nevēlas. 

Taču Apple darbojas zem ASV jurisdikcijas un pēc tiešu valdības norāžu saņemšanas tā būs spiesta tās izpildīt.

Tikmēr ASV portāls Phonearena.com vēsta, ka ASV valdības izdarītais spiediens nav vienīgais un pat ne ticamākais iemesls, kura dēļ iPhone un iPad no 1.janvāra Krievijā varētu pārstāt darboties. Portāls norāda, ka Krievijas valdība nesen pieņēma likumu par personīgo datu glabāšanu, kas paredz, ka valsts pilsoņu lietotājvārdus, paroles, vārdus un uzvārdus, adreses un telefonu numurus nepieciešams glabāt serveros, kas fiziski izvietoti Krievijā. 

Apple operētājsistēmas iOS sakarībā šie dati tiek glabāti iCloud servisā, kura serveri izvietoti ASV un kurus kompānija pārvietot uz Krieviju negrasās. Tāpēc, ja vien Krievijas likumdevēji pēdējā brīdī nepārdomās, Krievijas regulators Roskomnadzor būs spiests valstī automātiski bloķēt piekļuvi visiem Apple pakalpojumiem. 

Tāpat par iemeslu iespējamai iPhone un iPad darbības pārtraukšanai tiek uzskatīta Krievijas homofobija. Mediji vēsta, ka iPhone un iPad nīdēju skaits Krievijas teritorijā strauji palielinājies pēc tam, kad Apple vadītājs Tims Kuks publiski paziņoja, ka ir homoseksuālas orientācijas.

Jau vēstīts, ka Sanktpēterburgā pēc Tika Kuka paziņojuma tika novākts piemineklis, kas bija veltīts mirušajam Apple dibinātājam Stīvam Džobsam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits