Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievija noliedz manipulāciju ar Pasaules antidopinga aģentūrai nodotajiem datiem

Krievijas puse neesot veikusi manipulācijas ar šajā gadā Pasaules antidopinga aģentūrai (WADA) nodotajiem Maskavas laboratorijas datiem, norādīja lielvalsts Sporta ministrs Pāvels Kolobkovs.

Jau ziņots, ka Krievijai līdz pagājušā gada beigām WADA bija jānodod visi iespējamie dati no Maskavas antidopinga laboratorijas, lai saglabātu iespējas atgriezties sporta sabiedrībā. Nepieciešamie dati tika nodoti ar novēlošanos, bet vēlāk jau pavīdēja runas, ka ar nodoto informāciju veiktas manipulācijas.

Apgalvojumus par manipulācijām noliedza Krievijas Sporta ministrs Kolobkovs, norādot, ka datus izanalizēja lielvalsts eksperti, kuri pauda pārliecību par to autentiskumu. Šo pārbaužu rezultāti nodoti arī WADA.

"Eksperti uzskata, ka nekādi dati netika izdzēsti. Problēmas radušās pašā sistēmā, veicot datu apstrādi," norādīja Kolobkovs. "Visas šīs problēmas tiks izrunātas un noteikti tās arī izskaidrosim."

Zīmīgi, ka WADA rīcībā jau iepriekš nonāca šie dati, ar kuriem dalījās kāds informators. 2017.gada dati parādīja, ka ir veiktas manipulācijas ar konkrētu atlētu testa rezultātiem. WADA jau septembrī norādīja, ka šīs manipulācijas nav nejaušas, jo Krievijas nodotajos datos trūkuši tie rezultāti, kas bijuši dopinga pozitīvi.

Tikmēr Krievijas Olimpiskā komiteja septembrī uzsvēra, ka lielvalstij draud izslēgšana arī no nākamajām olimpiskajām spēlēm, ja tā nespēs izskaidrot trūkstošo datu iemeslu. 

Krievijas izlasei pērn Olimpiādē nebija atļauts piedalīties zem sava karoga, tāpēc vairāki sportisti pieņēma lēmumu startēt kā olimpiskie atlēti no Krievijas.

WADA pērnā gada septembrī atjaunoja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, izsaucot sašutumu daļā sporta sabiedrības. Tiesa, tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas netika izdarīts, tāpēc sekoja papildus sankcijas.

Krievija aizvien vēl nav atguvusi arī Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) biedra statusu, jo pret tā piešķiršanu septembrī balsoja 164 IAAF biedri, kamēr atbalstu lielvalstij pauda vien 30 biedri.

Top komentāri

Protams
P
Nekādas manipulācijas, kā gan savādāk, kā var nevainīgus čempionus apsūdzēt! Viņi taču ēd sālītas zivis, tāpēc jau čuras kā no nāves jūras. Un datoros un datu bāzēs noteikti citplanētieši telepātiski iejaukušies! Vai amerikāņi! Pioniera goda vārds!
Jurij
J
Krievija nodarbojas ar dezinformaciju vairak neka psrs laikos,pie varas ir stalina klons,kas melo,agresivs,censas visiem kaiminiem sariebt,nozagt,okupet tas teritorijas. Amen.
Īlekss
Ī
Uzbrukuma Somijai 1939. gadā arī nebija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits