Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krievijā pretkara akcijās aizturēts vairāk nekā 4000 protestētāju

Krievijas pilsētās svētdien sākušās pretkara akcijas, kuru dalībnieki tiek masveidā aizturēti, vietnē "Telegram" ziņo tīmekļa izdevums "Meduza".

Pretkara akcijas notikušas visā Krievijas teritorijā, sākot no Tālajiem Austrumiem un Sibīrijas un beidzot ar Maskavu un Sanktpēterburgu.

Saskaņā ar stāvokli uz plkst. 19:10 (plkst.18.40 pēc Latvijas laika) 56 pilsētās aizturēti 4359 cilvēki, kas protestēja pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, vēsta organizācija "OVD-Info".

tas ir vairāk nekā pagājušā gada 23.janvārī, kad notika protesti Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstam.

Policija pret demonstrantiem izturas ar lielu nežēlību.

Piemēram, no Jekaterinburgas ziņo, ka policija protestētājus grūdusi zemē un spārdījusi kājām. Pret protestētājiem pielietotas arī elektrošoka ierīces.

Saskaņā ar "OVD-Info" datiem Maskavā no aptuveni 2500 demonstrantiem aizturēti vismaz 1629 cilvēki, Sanktpēterburgā no aptuveni 1500 protestētājiem - 1173, Novosibirskā - 272, Jekaterinburgā - 215, Tjumeņā - 124, Permā - 91, Krasnojarskā - 78, Irkutskā - 66, Ufā - 50, Čeļabinskā - 43, , Omskā - 26.

Starp aizturētajiem Maskavas Manēžas laukumā ir arī viens no vadošajiem Krievijas varasiestāžu likvidētās cilvēktiesību aizstāvju organizācijas "Memoriāls" aktīvistiem Oļegs Orlovs.

Viņas 80.dzimšanas dienā aizturēta arī Krievijas cilvēktiesību aizstāvēšanas kustības veterāne Svetlana Ganuškina, kas savulaik tikusi izvirzīta Nobela Miera prēmijai.

Tiek ziņots, ka Maskavā ceļā uz policijas iecirkni apgāzies viens no aizturēto transportēšanas spēkratiem. Autoavārijā vismaz deviņi cilvēki guvuši ievainojumus.

"OVD-Info" ziņo, ka kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24.februārī pretkara akcijās aizturēto skaits pārsniedzis 10 000 cilvēku.

 

ziņa papildināta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits