Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijā uzstādīti vēl divi Staļina pieminekļi

Krievijas Komunistiskā partija ceturtdien paziņoja, ka tā vienas dienas laikā ir atklājusi divus pieminekļus asiņainajam padomju tirānam Josifam Staļinam, skaidrojot, ka pieminekļu atklāšana ir apliecinājums diktatora augošajai popularitātei.

Aktīvisti Mari El reģionā trešdien atklājuši tirāna pilna auguma skulptūru, bet Penzā - krūšutēlu, pavēstīja kompartija.

"Neraugoties uz nerimstošo pretpadomju propagandu, Staļina vārds krievu vidū kļūst arvien populārāks," teikts paziņojumā. "Krievijā kopumā Staļina pieminekļu skaits ir tuvu simtam."

Staļina represijās tika nogalināti miljoniem cilvēku, norāda vēsturnieki. Savulaik padomju impērijā Staļina pieminekļi bija it visur, tomēr Ņikitas Hruščova īstenotās valsts destaļinizācijas kampaņas laikā tie visi tika novākti.

Kopš Vladimira Putina nākšanas pie varas to krievu skaits, kas pozitīvi raugās uz Staļina lomu vēsturē, atkal sācis pieaugt.

Kompartijas aktīvisti trešdien atklāja teju trīs metrus augstu Staļina pieminekli Mari El reģiona gaļas rūpnīcas teritorijā.

"Staļins bija un ir izcils valstsvīrs, viena no vēstures centrālajām figūrām," uzrunā sacīja kompartijas vadības pārstāvis un parlamenta deputāts Dmitrijs Novikovs.

Savukārt Penzas centrā partijas lojālisti atklāja zelta krāsā nokrāsotu Staļina krūšutēlu.

Atklāšanas ceremonijā piedalījās vairāki simti cilvēku. Daži bija ieradušies ar sarkaniem karogiem, uz kuriem bija attēlots Ļeņins, kā arī sirpis un āmurs, norādīja partija.

"Viss, kas Padomju Savienībā bija varonīgs un skaists, ir saistīts ar Staļina vārdu," uzrunā sacīja kara veterānu organizācijas vadītājs, uzstāšanos noslēdzot ar vārdiem: "Slava dižajam Staļinam!"

39% Krievijas iedzīvotāju uz Staļinu raugās ar cieņu un apbrīnu, 20% izjūt bailes un naidu, liecina Levadas centra martā veiktās aptaujas dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits