Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievijas armiju izvieto 250 kilometru attālumā no Ukrainas robežas

Analizējot publikācijas sociālajos tīklos, pētnieciskās žurnālistikas organizācija Conflict Intelligence Team (CIT) secinājusi, ka Krievijas karavīri un bruņutehnika, par kuras pārvietošanos Ukrainas virzienā tiek aktīvi ziņots kopš pagājušās nedēļas, izvietojusies lauka nometnē Voroņežas apgabalā apmēram 250 kilometru attālumā no Ukrainas robežas.

Karadarbības aktīvajā fāzē 2014.-2015.gadā Krievijas armijas nometnes atradās daudz tuvāk robežai, norāda CIT.

CIT konstatējusi, ka lielākā daļa foto un video redzamās kara tehnikas ir no Centrālā kara apgabala un līdz Voroņežai veikusi simtiem un tūkstošiem kilometru.

Pēc CIT aprēķiniem, nometne atrodas kara poligona Pogonova ziemeļu daļā, kas ir aptuveni 250 kilometru attālumā no Ukrainas Luhanskas un Harkovas apgabalu robežām. Tāpat arī ir liecības par Krievijas karavīru dislokāciju Voroņežas apgabala Ostrogožskas pilsētas rajonā, kas ir aptuveni 150 kilometri no Ukrainas robežas.

CIT norāda, ka šādu kara tehnikas izvietošanu nevar izskaidrot ar gatavošanos iespējamai Ukrainas spēku ofensīvai Maskavas kontrolētajiem Ukrainas austrumu rajoniem, par ko nemitīgi runā Doņeckas un Luhanskas apgabalu kaujinieku grupējumi DTR un LTR, jo armijas nometne atrodas pie Kijevas kontrolēto apgabalu robežām.

"Nav iespējams iedomāties, ka Ukrainas spēki sāktu uzbrukumu [Donbasam] caur Krievijas robežu, bet spēku ievešanai Donbasā separātistu grupējumu atbalstam būtu loģiskāk tos ievietot Rostovas apgabalā. Tāpēc ir acīmredzams, ka Krievijas spēku izvietojumam Voroņežas apgabalā ir drīzāk uzbrukuma, nekā aizsardzības raksturs," secina CIT.

Ukraina pagājušajā nedēļā apsūdzēja Maskavu par karaspēka koncentrēšanu pie Ukrainas ziemeļu un austrumu robežām, kā arī 2014.gadā okupētajā Krimas pussalā.

Arī Ukrainas Rietumu sabiedrotie ir nākuši klajā ar virkni paziņojumu, brīdinot Krieviju par tās darbībām pie Ukrainas robežas.

Kremlis nav noliedzis karavīru pārvietošanu, bet uzsvēris, ka Krievija nevienu neapdraudot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits