Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Krievijas medijiem savdabīgs skatījums uz Ukrainas notikumiem

Kremlim patīk uzsvērt savu neiejaukšanos Ukrainas notikumos. Tajā pašā laikā Krievijas ietekmīgākie mediji, no kuriem daudzus kontrolē valsts, kaimiņvalstī notiekošo nereti atspoguļo Kremlim izdevīgā gaismā.Liela daļa Krievijas iedzīvotāju informāciju iegūst no televīzijas pārraidēm, bet valstī lielākie telekanāli atrodas Kremļa pārraudzībā.

Tieši televīzijas līdz šim izcēlušās ar savdabīgāko skatījumu uz Ukrainas politisko krīzi.Decembra sākumā, kad Kijevas Neatkarības laukumā sāka slieties pirmās barikādes un opozīcija Ukrainas valdībai pieprasīja parakstīt asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību (ES), Krievijas vadošās televīzijas - Rossija, Pirmais kanāls un NTV - ziņoja, ka aiz protestiem Kijevā stāv Rietumi. Pazīstamais žurnālists Dmitrijs Kiseļovs, kurš vada raidījumus telekanālā Rossija, pat nosauca galvenos protestu inscenētājus - ASV Valsts departamentu un ASV valsts sekretāra vietnieci Viktoriju Nulandu.Ierasta prakse bijusi faktu sagrozīšana, piemēram, paziņojot, ka Neatkarības laukumā atrodas daži simti protestētāju, lai gan patiesībā to skaits ir bijis vairāki desmiti tūkstošu.Nav iztikts arī bez ironizēšanas par Ukrainas opozīcijas atbalstītājiem. Šajā ziņā pirmrindnieks bijis tieši Kiseļovs, kurš ir paziņojis, ka protestos Ukrainā piedalās nacionālisti un fašisti.Žurnālista Vladimira Solovjova vadītajos "diskusiju raidījumos" telekanālā Rossija pēdējā laikā bieži izskanējis atbalsts Ukrainas varasiestāžu veiktajām "kontrteroristiskajām operācijām" pret protestētājiem Kijevā, atbalstīts arī uzskats, ka vajadzības gadījumā Krievijai ir jādodas palīgā Ukrainas valdībai. Oriģināli izcēlies ziņu kanāla _Rossija 24 laika ziņu moderators Vadims Zavodčenkovs. Kad decembrī Ukrainu skāra aukstuma vilnis, viņš paziņoja, ka to esot izraisījusi "agresija un pretlikumīgas darbības" protestos Kijevas Neatkarības laukumā.Krievijas mediji notikumus Ukrainā izmantojuši arī, lai uzbruktu pazīstamākajiem Krievijas opozīcijas pārstāvjiem, kuri atbalsta ukraiņu opozicionārus. Televīzijas kanāla Rossija_ interneta izdevums Vesti pagājušajā nedēļā vēstīja, ka TV zvaigzne Ksenija Sobčaka ir bijusi Kijevā, kur viņa visur esot rādījusies, tērpusies ukraiņu tautastērpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits