Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Krievijas oligarhs Potaņins: Nacionalizācija mūs atgrieztu 1917.gadā

Viens no Krievijas turīgākajiem oligarhiem un Kremļa uzticības persona Vladimirs Potaņins kritizējis plānus konfiscēt to uzņēmumu aktīvus, kas nolēmuši pamest valsti, šādu ieceri pielīdzinot 1917.gada boļševiku revolūcijai.

Lai arī par konfiskāciju nav paziņots, šāda iecere izskanējusi saistībā ar Krievijas iecerēto atbildes reakciju rietumvalstu noteiktajām sankcijām.

"Es aicinātu būt ļoti piesardzīgiem par to uzņēmumu aktīvu konfiskāciju, kas nolēmuši pamest Krieviju," norāda Potaņins, kurš vada kalnrūpniecības gigantu "Noriļskij ņikeļ". "Tādējādi mēs atgrieztos simts gadus senā pagātnē, 1917.gadā, un šāda rīcība radītu investoru uzticības zaudēšanu Krievijai. Sekas būtu jūtamas vairākas desmitgades."

Potaņins uzskata, ka rietumvalstu uzņēmumi atgriezīsies Krievijā, jo viņi valsti nolēmuši pamest, ņemot vērā ārvalstu sabiedrības uz tiem izdarīto spiedienu.

Kā vēstīts, Krievijas Ģenerālprokuratūra piektdien paziņoja, ka tiks pastiprināta kontrole pār ārzemju uzņēmumiem, kas nolēmuši valsti pamest pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Daudzi Rietumu uzņēmumi - no H&M un "McDonald's" līdz "Ikea" - kopš kara sākuma apturējuši darbu Krievijā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Rietumi Krievijai noteikuši nepieredzēti bargas sankcijas, rublis strauji zaudējis vērtību, jau tā augstā inflācija pieaugusi vēl vairāk. Šādos apstākļos Krievija dara visu iespējamo, lai nepieļautu ārvalstu valūtas un kapitāla aizplūšanu no valsts.

Neminot vārdu "nacionalizācija", Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien sacīja, ka uzņēmumi, kas pamet Krieviju, tiks doti "tiem, kas vēlas, lai tie strādā".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits