Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Krievijas TV muļķīgi izgāžas, "pierādot" Navaļnija sakarus ar britu izlūkdienestu

Krievijas valsts telekanāls _Rossija 1 _pamatīgi izgāzies, apsūdzot redzamāko Kremļa opozicionāru Alekseju Navaļniju spiegošanā par labu britu izlūkdienestam MI6 un ASV. Proti, kā pierādījums tika demonstrēta Skype sarakstes izdruka un dokumenti, kas it kā esot MI6, ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes un Navaļnija iekšējā sarakste un vienošanās.

Sižetu "iegāza" tas, ka tekstā, ko it kā rakstījis britu izlūkdienests, bija kļūdaina angļu valoda, turklāt šādas kļūdas visbiežāk pieļauj tieši krievvalodīgie, vēsta BBC.Sestdien _Rossija 1 _sižetā Navaļnijs apsūdzēts "gadiem ilgā sadarbībā" ar MI6 un nodēvēts par britu aģentu. Televīzijas diktors šo informāciju nodēvēja par sensacionālu, bet Navaļnija it kā pastrādāto - par "kriminālu rīcību".Telekanāls apgalvoja, ka tā rīcībā nonākušie dokumenti, kas it kā ir Navaļnija, MI6 un CIP vienošanās, liecina - Kremļa opozicionārs un aktīvists esot rekrutēts laika posmā starp 2006. un 2008.gadu.Tāpat pirms vairāk nekā gada Navaļnija paustais, kur aktīvists Krievijas ģenerālprokuroru Juriju Čaiku un viņa ģimeni apsūdzējis sakaros ar noziedzīgo pasauli, "norakstīts" kā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes operācija. Par spiegošanu britu labā Navaļņijs esot saņēmis "dāsnu atlīdzību, kas izmaksāta ar cilvēktiesību organizācijas _Maskavas Helsinku grupa _starpniecību". Grupas vadītāja Ludmila Aleksejeva apsūdzības noraidīja un paziņoja, ka Navaļnijam organizācija nekad naudu nav devusi. Arī Navaļnijs _Rossija 1 _pausto nodēvējis par fantāziju un sola telekanālu sūdzēt tiesā par melu izplatīšanu.Ja neskaita acīmredzamās gramatikas kļūdas, piemēram, vārdu "until" un "by" nepareizu lietojumu, vairāki sociālo tīklu lietotāji "dokumentos" pamanījuši arī faktu kļūdas. Piemēram, CIP "dokumentu", kas datēts ar 2009.gadu, parakstījusi Valērija Pleima, kura minētajā laikā karjeru CIP bija beigusi jau trīs gadus.Jāatgādina, ka Navaļnijs Krievijā jau divreiz notiesāts par naudas piesavināšanos lielā apjomā. Viņa atbalstītāji uzskata, ka spriedumi bijuši politiski motivēti.

Top komentāri

mušiņš
m
Nesašķelta sabiedrība varēs būt tikai pēc Nirnbergas 2, kas lems par deokupāciju, dekolonizāciju, derusifikāciju un kompensāciju par to murgu, kurš sākās 1940.g. un turpinās līdz pat šim laikam.
lojālā
l
utaino vatņiku loģika: Russland macht frei! BOBA Putler unser Fuhrer, Sieg heil! Gott mit uns, utainie vatņiki! Sirijanaš! Gruz200naš.
NEVIENS
N
Intereses pēc nolēmu palasīt krievu mēdiju. Pārsmieties.. Fantāzija tiem klauniem tiešām ir laba.. " Nodeva valsti, jo nebaroja ". :> ej.uz/hu6p
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits