Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Krimas premjers: Krievijai mēs pievienosimies pēc iespējas drīzāk

Krima gatavojas iekļauties Krievijas sastāvā cik vien iespējams drīz, svētdienas vakarā paziņojis patvaļīgi ieceltais Krimas premjerministrs Sergejs Aksjonovs.

"Visu izdarīsim maksimāli īsā laikā, bet vienlaikus ievērojot visas juridiskās procedūras," viņš izteicies, beidzoties referendumam par pievienošanos Krievijai, kas kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo pussalu.

Pēc Aksojonova teiktā, jau pirmdienas rītā notiks Krimas Augstākās padomes sesija, kurā tiks pieņemts lēmums vērsties pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu iekļaut Krimu Krievijas Federācijas sastāvā.

Pēc balsošanas iecirkņu slēgšanas ziņu aģentūra Kriminform, atsaucoties uz Krimas Republikāniskā politisko un socioloģisko pētījumu institūta veiktas balsotāju aptaujas rezultātiem, pavēstīja, ka 93% referenduma dalībnieku atbalstījuši Krimas pievienošanu Krievijai un tikai 7% balsojuši par autonomijas statusu Ukrainas sastāvā.

Kā norāda Ukrainska Pravda, šī balsotāju aptauja ir vienīgā, kas sniedz ziņas par referenduma rezultātiem, taču par minētā institūta pastāvēšanu nav iespējams atrast nekādu informāciju.

Savukārt referenduma komisija paziņojusi, ka kopējā vēlētāju aktivitāte referendumā pārsniegusi 80%, tātad bijusi gandrīz divas reizes augstāka nekā Ukrainas parlamenta vēlēšanās 2012.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits