Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Medvedevs: Krievija vēlas attīstīt attiecības ar Baltijas valstīm, taču tās radījušas ienaidnieka tēlu

Krievija ir gatava attīstīt attiecības ar Baltijas valstīm uz vienlīdzības pamata, taču politisku apsvērumu dēļ tās netiecas uz sadarbību ar Maskavu, ceturtdien paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

"25 gadi ir iztērēti velti, taču tā nav mūsu vaina," Maskavā notiekošajā Vispasaules krievu preses kongresā pavēstīja Medvedevs. "Teikt, ka mūs un mani kā valdības priekšsēdētāju priecē tāda notikumu attīstība, būtu nepatiesība."

"Protams, mēs gribētu, lai ar Baltijas valstīm, tostarp Igauniju, būtu normālas, produktīvas, attīstītas attiecības," sacīja Krievijas premjers, piebilstot, ka tādu attiecību "nav bijis kopš visu bijušās Padomju Savienības republiku neatkarības iegūšanas".

"Ja ar daudziem Eiropas grandiem mūsu valstij ir izdevies izveidot tieši tādas attīstītas, īpašas, labas attiecības, kuras tādas saglabājas pat sankciju laikā, tad diemžēl ar Baltijas valstīm tas nav izdevies," paziņoja Medvedevs.

Pēc viņa teiktā, "iemesli ir acīmredzami - tie ir politiski".

"Visvieglākā politiskās pārvaldes metode ir ienaidnieka tēla radīšana, tas vienmēr nostrādā jebkurā valstī. Jo vairāk tu saspīlē, jo lielāka konsolidācija," klāstīja Medvedevs. "Ja blakus dzīvo tāda milzīga tauta kā krievu, ja blakus atrodas kodollielvalsts, tad, vispārībā, kāpēc gan nepaekspluatēt šo tēmu, it īpaši ņemot vērā virkni vēl pastāvošo padomju fobiju?"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits