Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Navaļnijs izrakstīts no Berlīnes klīnikas

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs izrakstīts no Berlīnes Universitātes klīnikas Charite, kur viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība pēc saindēšanas ar Novičok grupai piederošu nervus paralizējošu kaujas vielu, trešdien paziņojuši mediķi.

Slimnīca norādījusi, ka Navaļnija veselības stāvoklis ir "pietiekami uzlabojies" un ka otrdien viņš ticis izrakstīts.

Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša pavēstīja, ka viņš pašlaik paliks Vācijā, lai turpinātu ārstēšanos.

"Aleksejs Navaļnijs pašlaik paliks Vācijā, jo viņa ārstēšana nav pabeigta," tviterī ievietotā video paziņoja Jarmiša. "Tomēr ārsti prognozē pilnīgu atlabšanu."

Savukārt Navaļnijs sociālajā tīklā Instagram raksta, ka viņš ir tālu no pilnīgas atlabšanas.

"Plāni pagaidām ir vienkārši: fizioterapeits katru dienu. Iespējams, rehabilitācijas centrs. Stāvēt uz vienas kājas. Pilnībā atjaunot kontroli pār pirkstiem. Saglabāt līdzsvaru," raksta Navaļnijs. "Atklājušās visādas smieklīgas lietas. Piemēram, es nevaru mest bumbu ar kreiso roku. Pat noķert varu, bet mest - nē. Smadzenes vienkārši negrib darīt šo kustību. Vai arī rakstīt ar roku. Līdz pēdējam laikam nesanāca rindiņā. Visu laiku stabiņā sāku. Vārdu sakot, rehabilitācija."

Navaļnijs arī atkāroti pateicās klīnikas Charite ārstiem un profesoram Ekardam, kuri, pēc viņa teiktā, paveikuši neticamu darbu.

Kā ziņots, Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Charite.

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie Novičok grupas. Vēlāk šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas.

No 32 dienām, ko Navaļnijam nācās uzturēties Charite, 24 diennaktis viņš aizvadīja intensīvās aprūpes nodaļā.

"Pamatojoties uz pacienta progresu un pašreizējo stāvokli, viņa ārstējošie ārsti ir pārliecināti, ka iespējama pilnīga atlabšana. Tomēr joprojām ir pāragri prognozēt šīs smagās saindēšanas ilgtermiņa sekas," teikts slimnīcas paziņojumā.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs trešdien paziņoja, ka Navaļnijs var atgriezties Krievijā.

"Katrā gadījumā, tas ir brīnišķīgi, ja pacients atlabst. Mēs vēlam viņam drīzāku izveseļošanos. Kas attiecas uz atgriešanos Maskavā, jebkuram pilsonim ir brīvība to darīt," sacīja Peskovs.

"Kaut kādas tikšanās šeit netiek plānotas, ja vien pašam slimniekam nebūs vēlmes vai nodoma kaut kādā veidā dalīties ar mūsu tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem ar informāciju, ar kuru viņš aktīvi dalās ar kolēģiem no Vācijas un citām valstīm," piebilda Peskovs.

Papildināta visa ziņa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits